Ardnamurchan Distillery komt samen met muggenbestrijder voor nieuwe whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 03 juli 2024 om 16:00
ardnamurchan midgie single malt whisky
Je zou het bijna niet verwachten, maar er is een eerbetoon aan de mug uitgebracht in de vorm van een godendrank. De Ardnamurchan Distillery heeft de handen ineen geslagen met Smidge, een merk dat muggenbestrijdingsmiddelen maakt. Samen hebben ze een nieuwe single malt whisky uitgebracht die fungeert als eerbetoon aan het kleine bloedzuigende wezen.
De nieuwe single malt whisky heeft de toepasselijke naam Midgie gekregen. Deze term wordt in Schotland gebruikt om een mug aan te duiden. Alex Bruce, managing director van de Ardnamurchan Distillery, vertelt dat hij blij is om in samenwerking met Smidge een whisky uit te mogen brengen. Hij omschrijft het bedrijf als de seizoensredder in het westen.
‘We zijn verheugd om het beruchte Schotse beestje te vieren dat zo synoniem is met Ardnamurchan (…) Dit is een whisky die trouw is aan zijn omgeving met een vertrouwde persistentie en kustbitterheid.’

Wat is de Ardnamurchan Midgie single malt whisky?

De nieuwe Ardnamurchan single malt whisky is gemaakt van 60 procent paeted spirit en 40 procent unpeated spirit. Dit geheel heeft gerijpt in een totaal van 24 vaten: 13 ex-bourbon vaten, 1 sherry butt, 5 sauternes barriques en 5 madeira barriques. Daarna is het op 48 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.
Dit zijn de tasting notes van de Ardnamurchan Midgy whisky:
  • Neus: Brandy snaps, pannenkoekenbeslag, gekristalliseerde gember, nougat, gerookte Manuka honing, liefdeshartjes, mandarijnenschil, vers geperst sinaasappelsap, gedoofde kaars. 
  • Smaak: Verse munt, brood-en-boterpudding, gekookte perziken, gezouten amandelen, koekjesdeeg en een asachtige smaak. 
  • Afdronk: Aanhoudend met zoete, rokerige tonen en een bite.
De Ardnamurchan Midgie whisky is te koop op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk. Zo koop je de whisky bij The Whisky Exchange voor maar 52 pond (omgerekend 61,22 euro). Of de drank ook naar Nederland komt, is niet bekendgemaakt.
Puzzel Glas met whisky op een houten tafel - Legpuzzel - Puzzel 1000 stukjes volwassenen Image
Puzzel Glas met whisky op een houten tafel - Legpuzzel - Puzzel 1000 stukjes volwassenen
EUR46.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Ardnamurchan Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties