Deze nieuwe Ardnamurchan single malt whisky geeft iemand levenslang schoon water

Nieuws
dinsdag, 09 april 2024 om 16:00
ardnamurchan 6 year old
Charles MacLean heeft zijn eerst whisky gebotteld. De expressie is niet zomaar uitgebracht, maar verschijnt ter ere van de oprichting van zijn stichting: de Charles MacLean Foundation. Het gaat om een zes jaar oude Ardnamurchan single malt whisky waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan.
Charles MacLean en zijn drie zoons hebben een liefdadigheidsinstelling opgericht. De MacLean Foundation zet zich in om geld in te zamelen voor projecten in Madagaskar, waarbij toegang tot schoon water centraal staat.

Creatieve dank je wel

De stichting is volgens de whiskyschrijver zijn nalatenschap aan de wereld. Hij omschrijft het goede doel als een langdurige partnerschap met de Schotse whisky-industrie.
‘De Schotse whisky-industrie heeft me in staat gesteld mijn brood te verdienen met iets waar ik van hou, en het heeft me heel veel vrienden opgeleverd. Mijn kennis en ervaring ten dienste stellen van anderen om positieve verandering op lange termijn te creëren is mijn manier om dank je wel te zeggen.’
Voor de stichting is een zes jaar oude Ardnamurchan single malt whisky gebotteld die ervoor zorgt dat minimaal één persoon een leven lang schoon water krijgt.

Wat is de Arnamurchan whisky van de Charles MacLean Foundation?

De single malt whisky die Charles MacLean en zijn zoons uitgebracht hebben heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Daarin heeft de drank vanaf 2017 tot 2023 gezeten om er als zes jaar oude whisky weer uit te komen. De expressie is gebotteld op 58,6 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de Ardnamurchan 6 Year Old bestaan uit aroma’s van onder andere lijnzaadolie en vanille roomkoekjes. Op de tong geeft de whisky een romige textuur en een zoete smaak. Dit wordt gevolgd door de smaak van zoete Sechuan peper.
De single malt is gelimiteerd tot 243 flessen van 70 centiliter. Voor een fles Arnamurchan 6 Year Old betaal je 115 pond, oftewel 135 euro. Je vindt de fles op de website van Royal Mile Whiskies.
Wist je dat Nederland ook een whiskyfestival heeft dat een goed doel steunt?
Foto: Maclean Foundation

POPULAIR NIEUWS