Bekend whiskylikeur merk verruilt glazen flessen voor papier wegens duurzaamheid

Nieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 7:00
baileys paper bottle
In een poging duurzamer te worden, introduceert Diageo, het moederbedrijf van Baileys, dit weekend papieren flessen voor haar populaire whiskylikeur Baileys. Deze test vindt plaats op 25 en 26 mei tijdens het Time Out festival in Barcelona, waar 2.000 papieren flessen worden uitgeprobeerd.
Het doel is om te zien hoe deze flessen, gevuld in Ierland, zich houden tijdens transport en hoe consumenten reageren op het nieuwe materiaal. De flessen zijn ontworpen om eenvoudig te recyclen, zonder dat consumenten de plastic binnenzak hoeven te scheiden. Dit maakt het recyclen gemakkelijker en draagt bij aan een vermindering van de afvalproductie.
Ewan Andrew, hoofd supply chain en duurzaamheid bij Diageo, legt uit: 'We kiezen voor vooruitgang boven perfectie, en onze verpakkingen moeten zich ontwikkelen met de behoeften van consumenten en technologische vooruitgang. Mensen worden steeds bewuster van duurzaamheid, en wij denken dat onze ontwerpen en innovaties hierop kunnen inspelen door premium producten en duurzamere oplossingen samen te brengen.'

Breder onderzoek naar papieren verpakkingen

Diageo kijkt niet alleen naar papieren flessen voor Baileys, maar onderzoekt ook de mogelijkheden voor andere merken in haar portfolio. Een van de projecten is de ontwikkeling van een papieren fles voor het Filipijnse rummerk Don Papa. Dit toont aan dat Diageo vastbesloten is om duurzame verpakkingsoplossingen op grote schaal te implementeren.
Diageo heeft al eerder samengewerkt met Pilot Lite aan de ontwikkeling van een plasticvrije papieren fles voor Johnnie Walker whisky, een project dat nog in ontwikkeling is.
Voor Baileys wordt nu samengewerkt met PA Consulting. De nieuwe fles voor Baileys bestaat voor 90 procent uit droog gevormde papiervezel, gecombineerd met een dunne plastic binnenzak en een foliezegel.
Jamie Stone van PA Consulting zegt hierover: 'Deze technologie bespaart water en energie, is recyclebaar en geschikt voor commerciële productie. Door samen te werken in het Bottle Collective hebben we de middelen kunnen bundelen om deze innovatie snel naar de markt te brengen.'

Duurzaamheidsdoelen van Diageo

Diageo heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 netto nul CO2-uitstoot te bereiken en de diversiteit in haar leiderschapsteams te vergroten. Het 10-jarenplan, Society 2030: Spirit of Progress, focust op duurzaamheid, diversiteit en verantwoord alcoholgebruik.
In lijn met deze doelen introduceerde Diageo in maart al 30.000 aluminium flessen voor Baileys. De overstap naar papieren flessen is een nieuwe stap in het streven naar milieuvriendelijkere verpakkingen.
Deze initiatieven onderstrepen Diageo’s toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Door de introductie van papieren flessen voor Baileys en andere merken, zet het bedrijf een belangrijke stap naar een groenere toekomst, waarbij zowel milieuvriendelijkheid als productkwaliteit hand in hand gaan.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties