5 whisky tips onder 100 euro om je vakantiegeld aan uit te geven

Best of
zaterdag, 25 mei 2024 om 9:00
vakantiegeld whisky onder 100 euro
Het vakantiegeld is uitgekeerd. Het is een soort extra zakcentje voor de vakantie of om jezelf (of een ander) eens lekker te verwennen met een goed cadeau. Wat dacht je van whisky? Dit zijn 5 whisky tips onder 100 euro om je vakantiegeld aan uit te geven.

Highland Park 15 Years Viking Heart

De vakantie is een mooie periode om lekker aan het strand te hangen voor sommigen. Anderen duiken liever in de cultuur en geschiedenis van een land of trekken de natuur in. Met deze Highland Park 15 Years Viking Heart whisky worden de twee laatste elementen gecombineerd.
Highland Park viert met deze single malt whisky haar Noorse erfenis. Het is dan ook een directe knipoog naar de Vikingen die ooit ook voet aan de grond zetten in Schotland. De witte fles van deze limited edition is voorzien van de kenmerkende Viking tekening die op veel Highland Park flessen voorbij komt.
De amberkleurige drank heeft gerijpt in sherry- en bourbonvaten en heeft daardoor tonen van onder andere gedroogd fruit, specerijen en een sterk floraal aroma dat je in gedachten meevoert naar de Schotse heuvels.

Heaven’s Door Straight Rye

Het whiskeymerk van Bob Dylan heeft inmiddels al enige tijd voet aan de grond gezet in ons kikkerland. Tussen de verschillende bourbons van het Heaven’s Door, het whiskeymerk van Bob Dylan, zit een straight rye expressie die in licht verkoolde Franse eikenhouten vaten gerijpt heeft.
De bourbon heeft een complex profiel waarbij kruidige tonen van munt, anijs en peper in de neus voorbij komen. Het overwegend kruidige smaakprofiel wordt in balans gehouden met tonen van koriander, rogge, peper en vanille en een vleugje zoetigheid.

Turntable blended whisky

Sommige vakantiebestemmingen zijn een paradijs, waarbij de zon schijnt en de lucht en het water azuurblauw zijn. Na een vakantie bij een dergelijke bestemming is het heerlijk om met deze blended whisky van Turntable Spirits nog even na te genieten.
De Paradise Funk bestaat uit de volgende whisky’s:
  • 13% Knockdhu Virgin Oak Barrel
  • 18% Invergordon Ex-Cognac Barrel
  • 8% Blair Athol Bourbon Barrel
  • 30% Unnamed Speyside Virgin Oak Barrel
  • 11% North British Virgin Oak Barrel
  • 20% Benrinnes Chinkapin Barrel
Dat levert heerlijke zoete tonen op van vanille, toffee en exotisch fruit. De expressie is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).

Loch Lomond 12 Years InchMoan

De volgende expressie op de lijst is de Loch Lomond 12 Years Old Inchmoan whisky. Deze expressie is vernoemd naar een gelijknamig eilandje in de buurt waar turf gewonnen wordt. De turf die bij deze single malt whisky gebruikt is, komt hier ook daadwerkelijk vandaan.
De expressie heeft gerijpt in drie verschillende soorten vaten van Amerikaans eikenhout: ex-bourbon, refill bourbon en recharred bourbon vaten. Dat heeft de typische Loch Lomond whiskysmaak verrijkt met tonen van onder andere hout, turfrook, geroosterde koffiebonen en verse groene appel.

Hatozaki Japanese Malt whisky

Last but not least hebben we een Japanse blended godendrank in deze lijst opgenomen. De Hatozaki Pure Malt Whisky is een Japanse blend van dranken die volledig gerijpt hebben in bourbonvaten, sherryvaten en de beroemde Mizunara eikenhouten vaten uit Japan.
De Japanse godendrank heeft geen leeftijdsaanduiding meegekregen en is op 46 procent alcohol de fles in gegaan. De whisky heeft tasting notes van onder andere granen en mout met gedroogd fruit en een rokerige afdronk.
Deze lijst is samengesteld met een aantal uiteenlopende whisky’s uit verschillende landen en regio's. Daarbij hebben we bewust voor verschillende merken en een aantal verschillende landen gekozen en verschillende prijsklassen tot aan 100 euro. Bovendien hebben we erop gelet dat elke whisky in verschillende winkels te koop aangeboden is.
Heb je zelf een mooie toevoeging op deze lijst? Laat dan gerust een reactie achter in de comments.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties