Bij House of Whisky in Oss kun je zomaar deze bekende aantreffen

Nieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 7:00
glazen whiskey
Wie geen onbekende in de whisky-industrie is, is Tony van Rooijen. De man is een verhalenverteller pur sang, houdt van een (Glenfiddich) ‘sappie’ en is duidelijk iemand die een pure passie uitstraalt voor zijn werk. Niet iedereen zal er dan ook vreemd van opkijken dat hij een tweede baan heeft aangenomen.
Op zijn Facebook-pagina maakt hij onlangs een grap dat hij zijn roeping gemist heeft en hij eigenlijk gids had willen worden bij Glenfiddich. Hoewel dat niet is gelukt, is hij wel de brand ambassador in Nederland dat merk en doet hij zo nu en dan ook de promotie erbij van The Balvenie.
Toch vond hij dat niet genoeg en nam hij er nog een uitdaging bij aan. Van Rooijen heeft zijn ‘whiskyreis’, zoals hij zelf omschrijft, namelijk uitgebreid met een functie bij House of Whisky.

Whisky kamers met allemaal mooie whisky's

In Oss staan namelijk zo’n 4000 flessen whisky, waaronder een paar exclusieve. Zo staat daar een 72-jarige The Macallan, een Glenfiddich Snow Phoenix en meer. Van Rooijen is erg blij met zijn nieuwe functie en legt op zijn blog uit wat hij precies gaat doen:
‘Mijn rol bestaat uit het faciliteren van beleving. Als gastheer mag ik deze schitterende ruimte delen met de echte whisky liefhebber. Dit kan tijdens een mooie proeverij, maar ook tijdens een diner, want de chef van het hotel is een echte tovenaar. House of Whisky zit in de kelder van hotel de Naaldhof dus als je niet meer weg wilt, kun je ook nog blijven overnachten. Dit kan in een van de whisky kamers. In deze comfortabele ruimte waan je je helemaal in de sfeer van merken als bijvoorbeeld Fettercairn, Loch Lomond, Talisker, The Balvenie, Glenfarclas of Highland Park.’

Wanneer komt de koning?

Hij is vooral ook blij dat hij de ruimte krijgt van zijn werkgever Maxxium om dit erbij te doen. Of zijn nieuwe job er voor zorgt of hij ook eens een keer op de koning kan rekenen is alleen de vraag…
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS