Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years (Japans tintje!) te koop gespot

Nieuws
vrijdag, 07 juli 2023 om 22:30
glenfiddichyozakura
De Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years is nu te koop gespot bij Topdrinks en op voorraad. Deze whisky is erg bijzonder, een limited edition én zal snel uitverkocht zijn.
Deze Glenfiddich whisky is niet alleen bijzonder omdat deze drank 29 jaar oud is. Maar het is vooral de exclusiviteit die er vanaf spat. Nadat de whisky gerijpt heeft in Amerikaanse en Europese vaten, volgde er een finish in een Awamori rijstewijn vat uit Okinama. Daar heeft de drank zes maanden in gefinisht en je raadt het al: dit vat is uniek.

Hoe smaakt de Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years?

Benieuwd hoe deze oude whisky smaakt? Dit zijn de tasting notes:
Neus: Pittig, rijp fruit en gekarameliseerde amandelen. Daarnaast rijke eikentonen met hints van kaneel
Smaak: Lagen van geroosterd eikenhout, vanille toffee en zijdeachtige tannine. Daarnaast uitbarstingen van kruiden en citroenen met knapperige groene appel en verwarmende aardse tonen
Afdronk: Lang met tonen van eikenhout

Een prijskaartje 

De naam Yozakura verwijst overigens naar Japanse kersenbloem. Het is de eerste whisky van Glenfiddich die gefinisht is in een Japans vat. Als je er zelf een wilt bemachtigen, moet je er wel flink voor de in buidel tasten. De fles wordt verkocht voor 1995 euro. De prijs bij Drankdozijn is precies hetzelfde en daar staat bij ‘beperkt leverbaar’.
Ben jij ‘zo gek’ om deze fles aan te schaffen? En trek je de fles dan open of is het puur als investering en dus vloebaar goed? Laat het ons vooral weten in de reacties.
Wist je dat de Whisky Monkeys een keer een exclusieve tasting hadden van brand ambassador Tony van Rooijen? Toen was de Glenfiddich Grand Yozakura nog niet uit. Als je zelf een tasting wilt bijwonen van Van Rooijen kan dat ook. Want in augustus is er één gratis bij Cane and Grain in Amsterdam.