Binnenkort kun je overnachten in een speciaal Ardbeg hotel

Nieuws
donderdag, 07 maart 2024 om 7:00
arbeg house
De Ardbeg Distillery staat erom bekend dat er ludieke dingen gebeuren. Afgelopen zomer werden er nog bars voor een avond overgenomen in Amsterdam als tijdelijke actie. Nu is er een hotel op Islay overgenomen, waar je komend jaar al kunt slapen. The Islay Hotel in Port Ellen wordt namelijk het Ardbeg House.
Ardbeg kocht het hotel in 2022 en gaat de komende tijd eerst aan de slag met een grondige verbouwing. Het hotel op Islay moet een eersteklas whiskyervaring worden. Er worden overnachtingen aangeboden, naast mogelijkheden om een hapje te eten en natuurlijk te genieten van een drankje zoals Ardbeg single malt whisky.
Caspar MacRae, CEO van The Glenmorangie Company, vertelt dat iedereen welkom is om in 2025 het hotel te komen ontdekken als ze Islay bezoeken.
‘Hoewel het hotel natuurlijk een spiritueel thuis zal zijn voor de meest fervente Ardbeggians, beloven we dat zelfs degenen die net de meest rokerige, turfste Islay-malt ter wereld leren kennen, hun leven lang fans zullen blijven.’

Hoe gaat The Ardbeg House eruit zien?

De renovatie van The Islay Hotel wordt behoorlijk ingrijpend. Er komt namelijk een ‘leuk en duidelijk Ardbegisch herontwerp van elke verdieping.’ Het project wordt geleid door interieurontwerpers van Russell Sage Studio, dat eerder al betrokken was bij het bezoekerscentrum van Ardbeg Distillery.
Op de planning staan in elk geval een compleet nieuwe bar, The Islay Bar, met een binnenplaats. Daarnaast wordt het restaurant opnieuw ontworpen op de begane grond en komt er een privé eetzaal. De begane grond wordt ook verrijkt met een speelhoek en een whiskycave, die voor hotelgasten en Ardbeg Comittee leden toegankelijk is. Ook de hotelkamers gaan flink op de schop, maar daarover is nog niet veel bekend.
Ardbeg heeft ook een exclusieve The Ardbeg House whisky op de planning staan. Deze speciale expressie zal specifiek in het hotel en bij de stokerij te koop zijn.
Foto: Ardbeg