Whisky tip: Kavalan Solist Port Cask voor cask strength liefhebbers

Nieuws
donderdag, 07 maart 2024 om 8:00
kavalan solist
Voor wie op zoek is naar een heerlijke whisky uit het buitenland, hebben we een tip. Wat dacht je van een whisky uit Taiwan? Daar zit de beroemde distilleerderij Kavalan. Vandaag raden we je dan ook hier een whisky van aan, namelijk Kavalan Solist Port Cask.
Deze whisky maakt onderdeel uit van de Solist-reeks waarbij de distilleerderij steeds andere vaten gebruikt om haar godendrank in te laten rijpen.
De Kavalan Solist Port Cask is geschikt voor cask strength liefhebbers. Je hebt hier namelijk een whisky te pakken met een alcoholpercentage van 58,8 procent en dat is flink wat. Het is verstandig om een pipetje in huis te hebben om de whisky langzaam wat te kunnen verdunnen met water.
De whisky oogt van de buitenkant prachtig met een groen label en eenzelfde verpakking. De doos is om door een ringetje te halen en uitermate geschikt als cadeau al zijn wij bij Whisky Monkeys altijd voorstander om (ook!) jezelf te trakteren.

Wat zijn de tasting notes van de Kavalan Solist Port Cask?

Belangrijker nog is uiteraard het smaakprofiel van deze exotische whisky. Daarom hebben we de tasting notes op een rij gezet (met dank aan Master of Malt):
Neus: Lichte eiken kruiden bij het openen, voordat tonen van verfrissende mandarijn en gedroogd fruit zich ontwikkelen.
Smaak: Chocolade éclairs, zomerbessen (denk aan zwarte bessen en aardbeien bovenop een cheesecake) en vanilleachtige mout.
Afdronk: Een pittige hint van passievrucht en citroen.

Wat kost de Kavalan Solist Port Cask?

Zoals altijd bij whisky hangt de prijs af van waar je een fles koopt. Kijk dus vooral goed online voordat je er één koopt. Bij Gall & Gall betaal je bijvoorbeeld 143,99 euro, terwijl dat bij Topdrinks 114,95 euro is.
Wist je dat er laatst ook een Kavalan whisky opdook in de serie The Brothers Sun? Overigens is net bekend geworden dat het tweede seizoen van deze show gecanceld is.
Dan moeten we het gewoon maar doen met Kavalan whisky. Proost!

POPULAIR NIEUWS