Bladnoch trapt opvolgende whiskyreeks The Wave af met eerste single malt

Nieuws
door Monkey
woensdag, 12 juni 2024 om 16:00
bladnoch the wave single malt whisky
Bladnoch Distillery heeft een nieuwe reeks van vijf single malt whisky’s aangekondigd. De serie is een vervolg op de onlangs beëindigde Waterfall serie en heet The Wave. De eerste single malt whisky, Wave I: Time & Maturation, is al een feit.
De nieuwe whiskyserie van Bladnoch is in het leven geroepen om te laten zien hoe Nick Savage, de meesterdistilleerder bij de Distillery, whisky’s uit verschillende vaten samenbrengt. De naam van de serie is gebaseerd op het concept van een golf. Het werkt als volgt:
Elke keer als een expressie gebotteld is, blijft er wat vloeistof in het vat achter. Deze vloeistof wordt gedecanteerd en opzij gezet voor het jaar erop. Het resultaat is een continuïteit die Bladnoch omschrijft als ‘The Wave’.

Wat is de eerste single malt whisky in de Bladnoch The Wave reeks?

Bladnoch heeft de eerste single malt whisky in de The Wave serie al uitgebracht. The Wave I: Time & Maturation is bijna letterlijk een vervolg op de onlangs afgesloten serie van de Schotse distilleerderij. Voor de nieuwe whisky is namelijk het restant van de Waterfall 05 expressie gebruikt.
Deze is gecombineerd met drank uit ex-bourbonvaten, waarna het geheel mocht rijpen in een Amontillado sherry vat van 1500 liter. Het levert de onderstaande tasting notes op:
  • Neus: Bloeiende dennennaalden met vers gesneden eikenhout.
  • Smaak: Zoete tonen van eikenhout met geroosterde kokosnoot.
  • Afdronk: Zoet, warm en verfrissend.
Er zijn in totaal 1817 flessen van de Wave I: Time & Maturation gebotteld op 53,8 procent alcohol by volume (ABV). De adviesverkoopprijs is 150 pond (omgerekend ongeveer 180 euro). De single malt whisky is alleen te koop via Bladnoch.com in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Geen vaste datum voor releases

Of de eerste expressie later ook naar ons kikkerland komt, is niet bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat de whisky in principe een jaarlijkse release krijgt, maar dat de periode waarop de volgende expressies uitkomen mogelijk verschilt.
De single malt whisky’s worden pas gebotteld als de tijd rijp is. Dit wordt bepaald door het ‘diepgaande begrip van de dynamiek van rijping’, vertelt de meesterdistilleerder van Bladnoch.
Elke expressie zal in elk geval in een Amontillado sherryvat rijpen, maar wat de andere gebruikte vaten worden is geheim.
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland Image
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland
EUR22.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Bladnoch

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties