The Glenlivet onthult exclusieve vintage single malt release

Nieuws
door Monkey
donderdag, 13 juni 2024 om 7:00
the glenlivet 22yo vintage 2001 single malt whisky
The Glenlivet Distilleerderij heeft als onderdeel van de 200ste verjaardag van het merk een zeer gelimiteerde release onthuld. Het gaat om een 22 jaar oude single malt whisky, die exclusief blijft tot minder dan 200 flessen wereldwijd.
Zoals de naam al doet vermoeden is The Glenlivet 22 Years Old 2001 Vintage Edition gestookt in 2001. De distilleerderij heeft voor de speciale whisky één second fill American Oak vat gebruikt.
Daarin heeft de drank 22 jaar mogen rusten totdat het tijd was om de verjaardags whisky te bottelen. Uiteindelijk is de single malt vloeistof op 47,6 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan.

Wat is de The Glenlivet 22 Years Old 2001 Vintage single malt whisky?

Hoewel The Glenlivet de whisky al aangekondigd heeft voor een release, is er nog niet heel veel over de drank bekend. De distilleerderij heeft bijvoorbeeld nog geen officiële tasting notes onthuld.
Wel wordt er al iets over de smaak van de drank gemeld, zodat whiskyliefhebbers ongeveer weten wat te verwachten:
‘De jaren van rijping hebben gezorgd voor een complet palet van sappige perendruppels, key lime pie, kokosnootcrème en gemberspecerijen.’

Zeer exclusieve release

The Glenlivet Distillery heeft van de 22 Year Old vintage 2001 release slechts 198 flessen beschikbaar. Het grootste gedeelde daarvan (ongeveer 180 flessen) wordt via een inschrijving verkocht die nu al geopend is.
Liefhebbers kunnen zich via de website van de distilleerderij inschrijven voor de loting. Als er gewonnen wordt kan er een fles gekocht worden voor 300 pond (omgerekend ongeveer 355 euro).
De inschrijving voor de loting sluit op 16 juni om 23:59 uur. Daarna worden de winnaars geïnformeerd.
De overige 18 flessen zullen verkocht worden aan whiskyliefhebbers die de The Glenlivet distilleerderij bezoeken. Daar ligt de expressie namelijk vanaf 15 juli in de schappen.

POPULAIR NIEUWS