Buffalo Trace voegt nieuwe release toe aan Antique Collection 2023

Nieuws
donderdag, 12 oktober 2023 om 11:00
buffalo trace
Buffalo Trace heeft een nieuwe release onthuld in de vorm van de Antique Collection 2023. In deze jaarlijkse collectie zit een bijzondere release. De oudste Eagle Rare whiskey wordt namelijk uitgegeven door het Amerikaanse merk. Het is niet de oudste in de collectie van dit jaar.
De Eagle Rare whiskey is een van de vijf whiskeys in de Buffalo Trace Antique Collection 2023 en de oudste van de Eagle rare serie. De andere vier whiskeys die het merk uit Kentucky in de collectie van dit jaar heeft uitgebracht zijn een 15-jaar George T. Stagg Bourbon, een Thomas H. Handy Sazerac Rye Whiskey, een 12-jaar oude William Larue Weller Bourbon en de oudste van de lijn van dit jaar: de Sazerac Rye 18 Year Old Whiskey.

Wat zijn de Buffalo Trace Eagle Rare en de andere vier whiskeys?

Eagle Rare 17 Year Old is gebotteld op 65 procent alcohol by volume (ABV), ofwel 101 proof. De drank werd begin 2004 gedistilleerd en heeft tasting notes die onder andere pure chocolade en kersentaart met karamel en een kruidige afdronk combineren.
De George T. Stagg Bourbon is gestookt in 2008 en uiteindelijk gebotteld op 68 procent ABV. Deze whisky bevat tonen van kaneel, kersencola, leer, chocolade en vanille. De William Larue Bourbon ging de fles in op 64 procent ABV. Deze whisky geeft tonen van donkerbruine suiker en vanille en op de tong tonen van onder andere kersen.
De roggewhiskeys in de collectie zijn de de Sazerac Rye 18 Year Old en de Thomas H Handy Sazerac Rye Whiskey. De eerste van deze twee is gebotteld op 45 procent ABV en brengt aroma’s van rogge, kruidnagel, sinaasappel en een smaakprofiel van zwarte peper, vanille en eikenhout. De tweede roggewhiskey is een straight rye die sinaasappel, karamel en dennenhout op de tong geeft. Deze whisky is gebotteld op 64 procent ABV.
De nieuwe whiskeys van Buffalo Trace zijn al te koop in de Verenigde Staten voor een bedrag van 125 dollar (omgerekend ongeveer 115 euro). Wanneer en of de elixirs naar Nederland komen, is niet bekendgemaakt
Foto: Buffalo Trace

POPULAIR NIEUWS