Zoek je een baan in de whisky-industrie? Bus Whisky zoekt tour guide

Nieuws
woensdag, 10 mei 2023 om 13:00
bus whisky distillery
Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan in de whisky industrie? Dan is er misschien goed nieuws voor je. Bus Whisky zoekt namelijk een tour guide die whiskyrondleidingen in de Nederlandse distilleerderij in Loosbroek geeft.
Bus Whisky is op zoek naar iemand waarbij whisky als het ware door de aderen stroomt. De nieuwe tour guide moet kennis van de godendrank hebben en weten waarover hij of zij praat. Daarnaast wordt er natuurlijk met mensen (groepen van gemiddeld 25 mensen) gewerkt, dus een vlotte babbel, commerciële instelling en flexibiliteit zijn handig.
Het functieprofiel dat Bus Whisky op de website vermeldt luidt als volgt:
‘Je hebt affiniteit met whisky en weet waar je over praat. Je vindt het leuk mensen enthousiast te vertellen over de historie van Bus Whisky, de duurzame productie op de boerderij, de verschillende vattypes, bottelingen en smaken. Je bent enthousiast, gepassioneerd over whisky en in het weekend beschikbaar.’
Bus Whisky zoekt specifiek een tour guide die op zondagen beschikbaar is. Bij de distilleerderij in Loosbroek worden elke dag van de week whiskyrondleidingen gegeven, maar de weekenden zijn het drukst. Op die dagen wordt dan ook specifiek versterking gezocht. De whiskyrondleidingen vinden plaats om 12.00, 13.30 en 16.00 uur.

Vacture bij Bus Whisky: meer dan alleen een tourguide worden?

De vacature bij Bus Whisky gaat overigens niet om zomaar een tourguide. De nieuwe medewerker verzorgt volgens de vacature de genoemde whiskyrondleidingen, maar wordt daarnaast een ambassadeur voor de internationaal beroemde Bus Whisky en De Heische Hoeve. Ook geef de nieuwe gids whisky tastings aan mensen waarmee op pad gegaan wordt in de distilleerderij en de warehouses.
Daarnaast biedt Bus Whisky ook de mogelijkheid om de distilleerderij te vertegenwoordigen als brand ambassador tijdens de vele beurzen en whiskyfestivals die gedurende het jaar gehouden worden. Over de whiskyfestivals lees je op de events pagina van Whisky Monkeys meer.