Canadees whiskymerk komt met eerste single malt whisky

Nieuws
zondag, 09 juni 2024 om 12:00
crown royal single malt canadian whisky
Het Canadese whiskeymerk Crown Royal heeft een nieuwe expressie gelanceerd. Met de nieuwe drank heeft de distilleerderij een primeur, want het is de eerste single malt die uitgebracht wordt. Dit maakt de distilleerderij bekend in een persbericht.
De expressie is een eerbetoon aan de Canadese herkomst van het merk en wordt op een bijzondere manier uit de doeken gedaan. De distilleerderij heeft namelijk een fles van de drank in een ijssculptuur gedaan die in Manhattan neergezet is.
Gedurende 24 uur zal het ijs langzaam smelten. Na deze tijd zal de fles officieel onthuld worden en is de release van de nieuwe drank een feit. De distilleerderij geeft met deze presentatie een knipoog naar de ijzige landschappen van Canada en de manier waarop de drank gestookt is.

Een nieuwe standaard

Jesse Damhek, Senior Manager van Crown Royal Single Malt Canadian Whisky, vertelt dat de drank onderscheidend is en de categorie Single Malt Canadian Whisky wakker schudt. De drank moet een nieuwe standaard neerzetten in de wereld van single malt whisky’s uit Canada.
‘Onze kijk op deze single malt is echt onderscheidend, elk stukje vertelt een verhaal - van zijn oorsprong en distillatieproces tot het prachtige verpakkingsontwerp.’

Wat is de Crown Royal Single Malt Canadian Whisky?

De whisky is gemaakt van 100 procent gemoute gerst en is ‘cut from the cold’, zoals de stokerij dit zelf noemt. Hierbij is gebruik gemaakt van het koele Canadese klimaat om de drank op een unieke manier te distilleren.
Het zorgt voor een bijzonder zacht smaakprofiel. In de neus heeft de drank tonen van vanille en fruitige banaan. Op de tong zijn smaken van karamel, bakkruiden, karamel en appel te onderscheiden, die overgaan in een aanhoudende afdronk van specerijen en kaneel.
De nieuwe Crown Royal Single Malt Canadian whisky is gebotteld op 45 procent alcohol by volume (ABV). De adviesverkoopprijs van een fles is 54,99 dollar (omgerekend ongeveer 43 euro). Of de fles ook in Nederlandse schappen terechtkomt, is nog niet bekendgemaakt.
Wist je al dat wij elke week een slijterij spreken in Slijters Centraal?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties