Column: Postnl tarieven 2023 schandalig maar óók geen controles!

Nieuws
zaterdag, 18 februari 2023 om 11:00
postnl
Lieve mensen, we moeten even met elkaar praten. Want wat is er aan de hand met PostNL? Ik snap dat mensen het druk hebben, ik begrijp dat niet alles in het leven gaat, zoals je misschien zou willen. Maar één ding begrijp ik niet: waarom wordt de leeftijd niet meer gecontroleerd als er alcohol bezorgd wordt? Het is een zooitje en dat terwijl de PostNL tarieven 2023 gewoon weer keihard gestegen zijn.

Kijk, ik wil best meer betalen voor dingen, maar dan moet de service wél goed zijn. Je kan niet zeggen: eerst betalen en dan service leveren, zo werkt het niet.
Wat is er nu gebeurd? Nou, ik zal je dit haarfijn uitleggen. Een tijdje geleden ontdekte ik dat er een speciale fles op de markt was gebracht van Lagavulin. Ik ontdekte dat een slijterij in Leiden deze te koop had. Dus ik beloot om deze fles, die Lagavulin 11 years Offerman Edition heet, te kopen. Honderd euro. Prijzig, maar soms moet je jezelf verwennen. Ik wilde het graag én ik had nog geen Black Friday deal gekocht. Juist, rond die periode speelde zich dit af, in 2022. Niet dat dit een Black Friday deal was, maar dat maakt niet uit voor het verhaal. Ik bestelde de fles online.

Waar is mijn bestelde whiskyfles?

Alleen, zoals bij zoveel mensen, was het eind vorig jaar druk. In eerste instantie dacht ik: ik ga niet meteen erachteraan als ik even niets hoor, want ik weet dat het eind van het jaar druk is met de post en ik kan best even wachten. Zo'n vaart loopt het allemaal niet. Maar toen we een paar weken verder waren in december, moest ik ineens weer denken aan die bestelde fles. Honderd euro is ineens veel geld als je er niets voor hebt gekregen en ik dacht: waar is mijn whiskyfles?
Daarop besloot ik contact op te nemen met de winkel en die gaf mij een link, een soort track en trace, waarop stond dat de bestelling allang was afgeleverd. Ehm, hoe dan? Toen ik mijn agenda checkte, bleek dat ik en mijn partner dat weekend niet thuis waren in Amsterdam, maar in Groningen... Dus er klopte iets niet. Reden voor paniek zag ik niet, want misschien hadden de buren mijn pakket wel aangenomen. Dus nam ik daar contact mee op. Je raadt het al: die wisten van niets, de volwassenen tenminste. Je mag aannemen dat de fles niet meegegeven is aan... hun minderjarige kinderen. Al kun je daar over twijfelen als je aan het einde van dit artikel bent. Enfin, terug naar mijn frustratie.

Toen ik nogmaals de mail opende van de slijterij en de track & trace erbij pakte stond er daadwerkelijk dat het pakket bij de buren was afgeleverd mét een handtekening. Maar die handtekening behoort aan niemand. De buren tekenen niet zo. Dus dat is vreemd. Nog vreemder is het volgende: waarom geeft PostNL een pakket af aan de buren waarvoor getekend moest worden, door mij?! Ik begreep er niets van.
Op dat moment werd ik al wat rustiger toen ik realiseerde dat ik nooit mijn geld kwijt kon zijn. PostNL had nooit zomaar een fles drank mogen achterlaten, al is het de vraag of dat gebeurd is. Niemand begrijpt waar de fles whisky is gebleven en dus werd er een onderzoek gestart. De verrassing is niet zo vreemd, na een aantal dagen bleek dat ik in mijn gelijk gesteld werd en bood de slijterij mij opnieuw dezelfde fles whisky aan.

PostNL stoot zich twee keer aan dezelfde steen

Maar nu komt het: die fles werd afgegeven op mijn adres, maar toen ik opendeed en met mijn paspoort in mijn hand stond, gooide de jongeman nog net niet het pakketje in mijn armen, riep 'dat hoeft niet!' en liep meteen weer weg. Hoe dan?! Zo raak je dus flessen kwijt. Wat nou als ik niet de ontvanger was? In ons huis, zitten twee woningen... dus het had praktisch gezien echt van iemand anders kunnen zijn. PostNL controleert niets, maar dan ook helemaal niets.

Ook derde keer gaat fout

Het ergste is, is dat dit steeds gebeurt. Want toen ik recent alcohol kocht bij Drankdozijn gebeurde het wéér! Er werd aangebeld en toen ik opendeed, stond daar een doos op de stoep met wat flesjes alcohol. De PostNL-bezorger was met zijn busje alweer weggereden. Het had gewoon gestolen kunnen worden en het ergste van alles: er is weer geen leeftijd gecontroleerd.
Dus wat is er precies allemaal aan de hand met PostNL? En dan heb ik het nog niet eens gehad over pakketjes van bol.com die gewoon voor de deur worden gezet, in de bakfiets van buren worden gegooid of meer kapot dan levend aankomen...
Mijn voorstel: eerst de leeftijdcontrole en service op orde hebben, dán pas tarieven verhogen.
Zucht.
Gelukkig hebben we ook een hoop leuke en positieve content. Wist je dat we hele leuke interviews hebben op Whisky Monkeys?

POPULAIR NIEUWS