De eerste single grain whisky van Milk & Honey wordt hier geschonken

Nieuws
maandag, 02 september 2024 om 12:00
mh whisky single grain
Nog even en dan is het zover, dan vindt Maltstock plaats: hét schoolreisje voor volwassenen. Op de officiële Facebookpagina van het evenement is de whiskyfles gepost waar bezoekers mee verwelkomd worden. Het is een bijzondere expressie.
Bezoekers worden namelijk welkom geheten met een mooie dram van Milk & Honey, zo is te zien op de foto. Het betreft een single grain whisky. Bij de foto staat de volgende omschrijving:
‘De allereerste keer dat ze een single grain whisky maken! Hij komt uit een distilleerketel. Zoals Tomer uitlegt: “Het is eigenlijk een pot still die verbonden is met een kolom vóór de condensor”.’

Slechts 23 whiskyflessen

Kennelijk is de fles speciaal gebotteld voor Bob Wenting, de organisator van het festival. Zo staat namelijk het Maltstock logo op de fles. Ook is duidelijk dat er slechts 23 stuks van zijn, want op de foto staat ‘1 of only 23 bottles’.
De flessen voor het evenement zijn overigens niet los te koop, maar enkel als welkomstdrank bedoeld.
'Sommige mensen van M&H waren al te gast bij Maltstock voordat de distilleerderij er was. Ze zijn nog steeds enthousiast en vrienden van Maltstock. Ze zijn echte whiskyliefhebbers en ze dragen ons nog steeds een warm hart toe,' legt Wenting blij uit.
Wat het helemaal afmaakt, zijn de woorden: ‘special relaxed edition for Maltstock 2024’. Het woord ‘relaxed’ sluit goed aan bij de visie van het festival. Zo spraken we Bob Wenting vorig jaar, toen hij ons uitlegde waarom hij Maltstock heeft opgericht.

'Het is geen festival'

Hij vond het haastige karakter van festivals namelijk jammer, het zou allemaal wel wat meer relaxt kunnen:
‘Het is geen festival. Het is een plek waar mensen met dezelfde passie en drive samenkomen. Dat doen ze om whisky, maar ook om verhalen te delen. De reden waarom we dit opgericht hebben, is omdat we op een gegeven moment op whiskyfestivals erachter kwamen dat je altijd dezelfde koppen terugziet. Je spreekt die mensen onder het genot van een drammetje en wisselt even wat tasting notes uit, maar daarna ben je weer uit elkaar.’
Maltstock vindt plaats van 6 tot en met 8 september. Er zijn nog tickets te koop via de officiële website.

POPULAIR NIEUWS