Whisky tip om te proeven: The Observatory 25 Years

Nieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 16:00
the observatory whisky
Wie op zoek is naar een relatief betaalbare whisky en eens een andere grain whisky wil proeven dan normaal, kan terecht bij The Observatory. Een 25-jarige whisky die je al voor zes tientjes in huis haalt.
The Observatory 25 Years is een whisky uit Schotland. Om precies te zijn wordt deze Schotse dram gemaakt in de Macduff distlleerderij. NL whisky schrijft het volgende: ‘De Speyside distilleerderij ligt in de schaduw van de Macduff vuurtoren, een van de vele vuurtorens langs de 16.500 kilometer lange Schotse kustlijn.’
De whisky is gelimiteerd uitgebracht, sinds de herfst van 2022. De vaten zijn geselecteerd door Stephanie McLeod. Volgens de distilleerderij zelf kan The Observatory 25 Years de strijd aan met andere single malt whisky’s van zijn leeftijd.

Hoe smaakt de The Observatory 25 Years?

De distilleerderij geeft zelf geen tasting notes van deze whisky, maar deze website wel:
‘Zacht met florale accenten en romige vanilletonen en hints van gebakken havermout. Er zijn ook nuances van nootmuskaat, kaneel en een vleugje citroen.’

Waar koop je de fles whisky?

Uiteraard is de whisky op meerdere plekken te koop. Maar Topdrinks heeft de Schotse godendrank recent aan haar webwinkel toegevoegd. Daar koop je de fles voor 59,95 euro.
Let vooral ook op de koker bij de whisky, want die ziet er prachtig uit. De koker is donker en verder staat er een vuurtoren op afgebeeld. Dit is zonder twijfel de Macduff vuurtoren, waar de distilleerderij dus vlakbij zit. Verder is de whisky gebotteld op 40 procent alcohol by volume.
Drink jij weleens een andere whisky als je bent met vrienden of familie? Of schotel je altijd je favoriete merken voor? Laat het ons gerust weten in de reacties onder dit artikel.
Onlangs kwamen we ook met deze whisky tip.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS