De Monnik Dranken gaat samenwerking aan met premium mixermerk Franklin & Sons

Nieuws
door Michelle Schultedinsdag, 05 september 2023 om 13:00
cocktail
De Monnik Dranken werkt sinds deze maand samen met Global Brands Ltd. Onder deze samenwerking valt de exclusieve import voor de Nederlandse markt van de premium tonic waters en frisdranken van Franklin & Sons
In een verklaring aan de pers laat Luuk Olde Monnikhof, commercieel directeur en mede-eigenaar van De Monnik Dranken weten dat het bedrijf trots is op deze nieuwe toevoeging aan zijn importportfolio. Hij vertelt dat er, ondanks de vooruitstrevende maatregelen om het portfolio uit te breiden, nog steeds een premium mixermerk ontbrak. De toevoeging van Franklin & Sons brengt dat nu naar het portfolio van De Monnik Dranken. 
'Met het gevarieerde assortiment van Franklin & Sons heeft ons team nu de mogelijkheid om hoogwaardige, natuurlijke tonics en frisdranken aan te bieden die onze premium sterke dranken perfect aanvullen', aldus Olde Monnikhof.
Hiermee doelt Olde Monnikhof ongetwijfeld ook op het maken van whiskycocktails. Daarvoor leent het assortiment van Franklin & Sons zich namelijk goed. Met de verschillende soda's van het merk kunnen bijvoorbeeld een Old Fashioned en een Mule gemaakt worden. De tonic leent zich ook erg goed voor een Highball.

Over De Monnik Dranken

De Monnik Dranken werd opgericht in 1918 door Hendrik Olde Monnikhof. Destijds verkocht hij champagnepils met zijn hondenkar in Oldenzaal en omgeving. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een drankengroothandel met een portfolio van wijnen en gedistilleerde dranken uit meer dan 35 verschillende landen. Sinds 2018 mag De Monnik Dranken zich Koninklijk noemen.

Wat voor bedrijf is Global Brands Ltd? 

Global Brands is de grootste onafhankelijke drankenexpert van Groot-Brittannië, dat drankjes voor elke gelegenheid aanbiedt, variërend van premium tonics, mixers en frisdranken, sterke dranken en likeuren, bieren, RTS-cocktails en RTD’s. De dranken van Global Brands worden naar ongeveer zeventig landen over de hele wereld verscheept, waarbij de drijvende kracht het premium mixermerk Franklin & Sons is.

Natuurlijke ingrediënten

Dit merk werd in 1886 door Frederick en Albert Franklin opgericht, nadat Frederick terugkeerde uit de Verenigde Staten. Geïnspireerd door de innovatieve dranken die hij daar geproefd had begonnen de twee dranken te maken door de beste natuurlijke ingrediënten te combineren. Vandaag de dag worden de drankjes van Franklin & Sons nog steeds op natuurlijke wijze en zonder compromissen gemaakt. Ook is het merk koolstofneutraal en wordt er gefocust op duurzaamheid op de lange termijn.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS