Titanic Distillers in Belfast stookt eerste whiskey

Nieuws
door Monkey
zondag, 20 augustus 2023 om 9:00
titanic
In de haven van Belfast ligt direct aan de kade de Titanic Distillery. Daar is nu een mijlpaal gevierd. De eerste spirit van de distilleerderij is namelijk gestookt en klaar voor de reis om whiskey te worden, zo meldt ITV. De distilleerderij is al eind april geopend, maar nu is de eerste drank uit de ketels gekomen.
Peter Lavery, distillery director, en Damien Rafferty, head distiller, hebben de distilleerderij eind april geopend. De stokerij ligt in het oude pomphuis van de Thompson Dock. Op deze plek is onder andere de Titanic gebouwd, waar de distilleerderij naar vernoemd is.
Lavery en Rafferty zijn ontzettend blij met de eerste new make spirit. Ze hebben ruim, vijf jaar in het project gestoken en daarvan komen nu de eerste resultaten. ‘Om eindelijk met de productie te beginnen is een geweldig gevoel voor ons, maar ook voor Belfast’, aldus Rafferty.

Titanic Distillery te bezoeken

Het duurt nog wel even voordat de new make spirit klaar is voor consumptie en dus whiskey mag heten. De drank wordt in 2026 verwacht. Intussen is de distilleerderij wel al te bezoeken. Er is een centrum voor whiskeyliefhebbers en de stokerij zal ongetwijfeld ook andere toeristen trekken. Om de hoek ligt namelijk een Game of Thrones studio, waar jaarlijks vele toeristen op af komen.
Bovendien is de kade waar Titanic Distillers gevestigd is, de plek waar het gezonken schip ooit gebouwd is, net als het zusterschip de Olympic. Vlakbij de distilleerderij ligt de attractie rondom deze twee schepen, Titanic Belfast. Dit is de grootste expositie rondom de Titanic en een van de topattracties van Ierland. Jaarlijks komen er ruim 800.000 mensen op af.
Toch wil Titanic Distillery niet op dit succes meeliften, maar eigen successen boeken. Dat zal voor een deel af hangen van de vraag naar Ierse whiskey. Die zit momenteel in de lift en heeft afgelopen jaar zelfs de verwachtingen flink overtroffen. Hoe zich dat de komende jaren zal ontwikkelen is koffiedik kijken, maar volgens het rapport van Drinks Ireland is er een opwaartse trend te zien.
LEGO Titanic - 10294 Image
LEGO Titanic - 10294
EUR799.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS