Deze nieuwe bourbon laat het ‘stoffige karakter van een oude whisky’ achterwege

Nieuws
zaterdag, 18 november 2023 om 13:00
michters 25 year old
Een bourbon in Kentucky rijpt op een andere manier dan een whisky in Schotland. Het whiskeymerk Michter’s heeft dit proces prima onder de knie en dat wordt nog eens bewezen met de nieuwe Michter’s 25 Year Old Bourbon, een limited edition die een kwart eeuw in het warenhuis heeft gerijpt.
Het is niet de eerste bourbon van het Amerikaanse merk dat verschenen is. In 2020 bracht Michter’s al een expressie op de markt met deze leeftijd en nu is het tijd voor de tweede gelimiteerde expressie. De vaten voor de whiskey zijn door Dan McKee, meesterdistilleerder bij Michter’s, en Andrea Wilson, rijpingsmeester bij de distilleerderij. Wilson vertelt dat het een uitzonderlijke dram is geworden die overgangen van zoete en hartige smaken met elkaar combineert. ‘Deze release van 25 Year Old Kentucky Straight Bourbon is een voortreffelijke smaakervaring zonder het overdreven eikenachtige, stoffige karakter van een oude whisky’

Wat mag je verwachten van de Michter’s 25 Year Old Kentucky Straight Bourbon?

De nieuwe vloeistof van Michter’s heeft gerijpt in nieuw gebrande Amerikaanse witeikenhouten vaten. Na de rijpingsperiode van 25 jaar is de Kentucky straight bourbon gebotteld op 116.2 proof, ofwel 58,1 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de whiskey omschrijven een ‘symfonie van smaken die met je smaakpapillen speelt met molasses, holiday spices, chocolate, geroosterde noten, gedroogd fruit, gesmolten boter en vanille als hoogtepunten’.
Michter’s 25 Year Old Kentucky Straight Bourbon wordt per fles van 750 milliliter verkocht. Een fles kost 1500 dollar (omgerekend ongeveer 1380 euro). Of de expressie ook naar Nederland komt is niet bekendgemaakt.
Michter’s werd onlangs nog bekroond als ‘de meest gewilde whiskey van de wereld’ door Drinks International. Daarmee liet het merk andere grote namen uit Schotland, Ierland en Japan achter zich. De distilleerderij is daarnaast door Wine Enthusiast als distilleerderij van het jaar uitgeroepen.
Foto: Michter's.

POPULAIR NIEUWS