De onafhankelijke bottelaar Tri Carragh zet eerste kleine stap in Nederland

Nieuws
dinsdag, 03 september 2024 om 17:00
tri carragh whisky
Een tijdje geleden vond er een online tasting plaats waarbij de onafhankelijke bottelaar Tri Carragh de eerste kleine stap in de whiskywereld van Nederland heeft gezet. Wat viel er te proeven en wie is deze onafhankelijke bottelaar?
De onafhankelijke bottelaar heeft deze naam niet uit de lucht gegrepen. De naam is namelijk vrij vertaald uit het Gaelic en betekent 'drie pijlers'. Het is een eerbetoon aan water, gerst en gist: de drie fundamentele ingrediënten die gebruikt worden om whisky te creëren.
De bottelaar brengt sinds 2022 single cask whisky’s op de markt en heeft zes whisky's voor de Nederlandse markt onthuld. Om de lancering in Nederland voorzichtig te introduceren, organiseerde SPIRITS.services een online tasting met de whisky’s van Tri Carragh. We schrijven bewust voorzichtig, want de whisky's zijn officieel hier nog niet te koop. Dat gebeurt pas later.

Zes uiteenlopende whisky's

Een select gezelschap van slijters, bloggers, schrijvers en influencers uit de whiskywereld mochten aan de slag met verschillende drams van het merk.
Iedereen ontving een pakketje met zes Tri Carragh whisky’s, die tijdens de online tasting werden toegelicht door Ryan McCafferty, een van de oprichters van Tri Carragh. Hieronder zetten we de zes whisky's op een rij met daarbij meer informatie over de whisky:
  • Glenlaird 10 Years Old
    Alcoholpercentage: 48 procent alcohol by volume (ABV).
  • Glenlaird 12 Years Old
    Alcoholpercentage: 48 procent ABV.
  • Dalrymple 10 Years Old
    Alcoholpercentage:
    59,3 procent ABV.
    Gebruikte vaten: 1st fill sherry hogshead, gevolgd door een oloroso vat.
  • Macduff 13 Years Old
    Alcoholpercentage: 61,8 procent ABV.
    Gebruikte vaten: First fill red wine barrique,  gevolgd door een Rubino marsala red wine cask. 
  • Tamnavulin 12 Years Old
    Alcoholpercentage: 56,8 procent ABV.
     Gebruikte vaten: First fill sherry hogshead, gevolgd door een PX vat.
  • Glen Elgin 12 jaar
    Alcoholpercentage: 55,5 procent ABV
    Gebruikte vaten: First fill portbarrique, gevolgd door een Tawny Port vat.

Genoeg keuze voor cask strength fans

Met deze zes expressies heeft Tri Carragh een uiteenlopend smaakbereik neergezet waar voor iedere whiskydrinker wel wat tussen zit. Zeker in het segment van whisky’s op vatsterkte kan Tri Carragh rekenen op veel fans. Nu is het nog wachten tot de whisky's ook daadwerkelijk in de schappen belanden.
Meer weten over dit bedrijf? Bezoek dan de officiële website. Hier zie je wat we nog meer geschreven hebben over onafhankelijke bottelaars.

POPULAIR NIEUWS