De prijs van deze Japanse whisky gaat exponentieel stijgen

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 28 november 2023 om 9:00
yamazaki
De prijs van Japanse whisky ligt momenteel al redelijk hoog, maar gaan verder stijgen tot soms wel meer dan het dubbele. Althans, de prijzen van het Japanse whiskymerk Suntory.
De godendrank uit het land van de rijzende zon is behoorlijk populair en daarbij redelijk schaars, maar dat is niet de reden voor de komende prijsverhoging die het Japanse drankenmerk Suntory aangekondigd heeft. De prijzen stijgen omdat het duurder wordt om whisky en andere dranken te maken, op te slaan en te importeren. De verhogingen die Suntory doorvoert liegen er niet om. In totaal worden er meer dan 100 dranken in prijs verhoogd en dat loopt soms op tot meer dan het dubbele.
De prijzen van onder andere de Yamazaki 25 Years Old, Hibiki 30 Years Old stijgen bijvoorbeeld van 160.000 Yen (omgerekend ongeveer 980 euro) naar 360.000 Yen (omgerekend ongeveer 2200 euro). Voor een Yamazaki en Hakushi whisky zonder leeftijdsaanduiding is de stijging iets minder hoog. Deze dranken krijgen een prijsverhoging van ongeveer 50 procent. De prijs van deze dranken stijgt van 4500 yen (omgerekend 27,58 euro) naar 7000 yen (ongeveer 42 euro).
Wat dit voor andere whisky's zoals de Hibiki Japanese Harmony Master's Select whisky, betekent is niet bekend.

Prijsverhogingen Suntory whisky om ‘kosten te dekken’

De prijsverhogingen die Suntory doorvoert, hebben niet alleen betrekking op gestookte dranken in Japan. Ook de whisky’s van buitenlandse Suntory distilleerderijen zijn onderhevig aan een prijsstijging. Zo stijgt de prijs van een Bowmore 12 Years Old straks van 5060 Yen naar 6600 Yen.
De prijsverhogingen zullen helpen om de kosten te dekken voor de reclame en de stijgende kosten van ingrediënten. Ook worden de prijzen verhoogd om de kosten van de uitbreiding van de Yamazaki en Hakushu distilleerderijen uit te breiden.
Alle prijsverhogingen gaan in april komend jaar in, waarna het dus weer een stuk duurder wordt om een fles Japanse whisky te kopen. Of dat betekent dat de drank in Nederland ook duurder wordt, is even afwachten.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties