Wolfcraig komt met ‘meest innovatieve project ooit’

Nieuws
door Monkey
maandag, 27 november 2023 om 17:00
wolcraig luxury collection
De Wolfcraig Distillery in Schotland introduceert iets nieuws. Het nieuwe project van de stokerij heet The Wolfcraig Luxury Collection en bestaat uit vier drams van verschillende luxe expressies van het merk.
Wolfcraig kondigt de komst van de drams aan met de melding dat dit het meest innovatieve project ooit is. Maar wat is het eigenlijk? In principe hebben we te maken met een soort minicollectie. Hierin zitten vier op maat gemaakte sleeves die op hun beurt ruimte bieden aan alle verschillende expressies die Wolfcraig tot nu toe uitgebracht heeft. Het gaat om samples van de dranken, waarin je een voorproefje van 50 milliliter krijgt.

Wat zit er allemaal in de Wolfcraig Luxury Collection?

Het Wolfcraig samplepakket bevat in totaal drie whisky’s en een gin. Hieronder zetten we alle vier de dranken voor je op een rijtje met daarbij de tasting notes:
Wolfcraig 30 Year Old Premium Blend
Neus: Aroma’s van marmelade en sinaasappels uit Sevilla, romige karamel, manuka honing en vleugjes citroentaart, gevolgd door bananenbrood, zoete ananas, fudge, peer, meloen en rozijnen.
Smaak: Ahornsiroop, bittere chocolade, pontefract cake, zoete sultanarozijnen, Cara Cara sinaasappel, amandelen en Napoleon cake.
Afdronk: Crème brûlée, cape kruisbessen, toffee-appel, oude balsamico, expressokoffie en gember.
Wolfcraig 14 Year Old Deluxe Triple Blend Sherry Cask
Neus: Warm en aantrekkelijk, met hints van rozijnen, verse perziken, mandarijnen, citroengras, romige karamel en vanille.
Smaak: Sappige vijgen, zoete sultana’s en Napoleontaart met hints van demerarasuiker en melasse
Afdronk: Chocolademousse, marsepein en geglaceerde mandarijnen met frisse hints van gember en nootmuskaat.
Wolfcraig 35 Year Old Premium Blended Grain whisky
Neus: Warm en uitnodigend met warme hints van perziksiroop, gekarameliseerde appel, vochtige citroentaart en een vleugje vers gesteven linnen. Daarnaast komen aroma's van peer, bananenbrood en grapefruit voorbij.
Smaak: Complex en intrigerend met lagen marsepein, toffee-appel, citrusvruchten en frangipan.
Afdronk: Een finale van druivenpulp, limoenmarmelade, gembercake gedrenkt in custard en een vleugje Zwitserse witte chocolade.
Wolfcraig Gin
Een Schotse gin met daarin onder andere tonen van jeneverbessen, sinaasappelschil, citroen en cassia. Dit is verrijkt met verschillende botanische ingrediënten.
De Wolfcraig Luxury Collection is vanaf komende week te bestellen. De oplage is beperkt tot slechts 1000 stuks die via de Wolfcraig website te koop aangeboden worden met een prijskaartje van 65 pond (omgerekend ongeveer 74 euro).

POPULAIR NIEUWS