Derde Penderyn distilleerderij in Wales gaat stoken en tours geven

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 16 mei 2023 om 9:00
penderyn wales
Er staat een nieuwe distilleerderij in Wales op het punt van openen. Penderyn heeft namelijk zijn derde locatie in Swansea, in het zuiden van Wales, bijna af. De sleutels zijn alvast overhandigd. De distilleerderij is op een bijzondere locatie gevestigd, namelijk op de plek van de oude koperfabriek Hafod Morfa Copperworks.
Dit is een van Swansea’s grootste historische locaties. De koperfabriek zorgde er namelijk in de 18e en 19e eeuw voor dat Swansea een wereldmacht op het gebied van koperproductie was. De gebouwen zijn dan in opdracht van de gemeente van Swansea gerenoveerd en behouden door John Weaver Contractors.
Penderyn installeert op dit moment distilleerketels en andere apparatuur in de gebouwen, waardoor dit omgetoverd wordt van koperfabriek tot volwaardige Penderyn distilleerderij. Daarna zal er ook vanuit deze nieuwe locatie gestookt worden en worden er tours gehouden.

Penderyn distilleerderij zorgt voor behoud van erfgoed

Met het behoud van de oude koperfabriek dragen Penderyn en Swansea Council bij aan het behoud van een stukje geschiedenis van Wales. Neil Quigley, hoofd bedrijfsvoering van de Penderyn Distillery vertelt dat hij erg blij is met de nieuwe locatie: ‘De Hafod Morfa Copperworks site heeft zoveel geschiedenis, dus we zijn verheugd om deel uit te maken van dat stukje geschiedenis dat verder gaat en naarmate elke week voorbijgaat, is het spannend om te zien hoe de site weer tot leven komt.’
Ook de Swansea Council is er erg blij mee. Rob Stewart, de leider van de Swansea Council, vertelt dat hij alle vertrouwen in Penderyn heeft. ‘Ik ben ervan overtuigd is dat deze belangrijke erfgoed locatie, met behulp van hun kennis en expertise als een van de grote moderne succesverhalen van Wales, een fantastische bezoekersattractie voor Swansea zal worden.’
Ook Vaughan Gething, de minister van economie van Wales, is verheugd met het opknappen van de oude koperfabriek. Volgens hem is het een aanvulling op de andere regeneratieprojecten in de omgeving van Wales. Voordat Penderyn in de nieuwe distilleerderij gaat stoken, duurt nog wel even. Intussen gaat de productie in de andere faciliteiten van Penderyn in Wales gewoon door.
Wist je dat je op dit moment ook een tour én tasting in een Nederlandse distilleerderij kunt winnen?
Beeld: Penderyn Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties