Deze bekende plek in Amsterdam serveert whisky op bijzondere manier

Nieuws
maandag, 29 juli 2024 om 12:00
yoda
Wat hebben Star Wars, whisky en cocktails met elkaar gemeen? We horen je bijna hardop denken: niets? Zeker wel! Bij Pathé Tuschinski komen deze drie samen en dan niet eens als een magische film, maar in een ander jasje.

Bar Abraham in Pathé Tuschinski

In de pandemie heeft Pathé Tuschinski een uitgebreide renovatie gehad. Niet alleen zijn de zalen vernieuwd met luxe stoelen, ook is er een cocktailbar gekomen: Bar Abraham. Deze bar is vernoemd naar de oprichter van Pathé en ziet er zo uit.
In deze vernieuwde bar is van alles te vinden qua dranken. Je kan er gewoon een kopje koffie of thee bestellen, maar er zijn ook alcoholische versnaperingen aanwezig.

Cocktails met leuke filmnamen en quotes

Het leukste om te vermelden zijn de cocktails. Want de cockailkaart is niet alleen voorzien van leuke namen, zoals filmnamen als M, Joker en Peter Parker Punch, maar gaat ook gepaard met film quotes.

Welke whiskycocktail staat er op het menu?

Zo is er een whiskycocktail aanwezig met Monkey Shoulder. Deze whisky heet Scotch & Yoda. Elke cocktail heeft een citaat op het menu en bij dit drankje staat:
‘Patience you must have my young Padawan’

Wat houdt de Scotch & Yoda in?

Je krijgt uiteraard niet yoda in je cocktail, misschien wel wijsheid? Dat laten we in het midden. Dit zijn in ieder geval de ingrediënten:
  • Lime juice
  • Sparkling water
Het drankje kun je kopen, volgens het online menu, voor 12,50 euro. Dat is een lager bedrag voor een whiskycocktail dan wat elders berekend wordt in het centrum van Amsterdam.

Whiskycocktails proeven en beoordelen

Whisky Monkeys gaat sinds kort op pad om whiskycocktails te proeven. Zo proefden we Perfect Pear en ook Almost Hollywood Nr.3. Deze twee artikelen kun je terugvinden bij Drankje Doen. Heb jij nog tips naar welke locaties we toe moeten of iets wat we écht moeten proeven om wat over te schrijven? Laat het ons gerust weten.
LEGO Star Wars Het Kind Baby Yoda - 75318 Image
LEGO Star Wars Het Kind Baby Yoda - 75318
EUR125.95127.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS