Lagavulin 15 Year Old Jazz Edition 2023 slechts tijdelijk te koop in deze webshop

Nieuws
maandag, 29 juli 2024 om 8:00
lagavulin jazz edition
Ben je op zoek naar een zeldzame whisky? Dan kun je nu een 15-jarige expressie van het geliefde merk Lagavulin op de kop tikken. De verwachting is dat deze fles snel weg zal zijn. 
Afgelopen jaar vierde Lagavulin het 25-jarige jubileum van het Jazz Festival met een speciale botteling: de Lagavulin 15 Year Old Islay Jazz Festival 2023. De flessen waren alleen te koop in de distilleerderij en raakten snel op. Nu is de zeldzame Lagavulin whisky tijdelijk weer te koop bij deze online winkel.
De Lagavulin 15 Year Old Jazz Festival 2023 whisky is gemaakt met een new make spirit die de kenmerkende turfrook van de distilleerderij bevat en verder een aantal mout en graantonen. Dit is te danken aan een kortere fermentatietijd dan gebruikelijk.
De spirit is gestookt in 2007 en heeft daarna 13 jaar gerijpt in refill Amerikaanse eikenhouten vaten. Daarna heeft de drank een finish gehad in oloroso sherryvaten van Gonzáles Byass.

Wat is de Lagavulin 15 Year Old Jazz Festival 2023 whisky?

De afwerking in de oloroso vaten heeft de whisky een dieper smaakprofiel gegeven met een smaaktwist. Jordan Paisley, distillery manager bij Lagavulin, omschrijft de whisky als een 'buitengewone botteling'. Kenmerkend voor de dram zijn zoete en fruitige tonen, die samenkomen met rokerigheid.
Dit zijn de tasting notes van de Lagavulin 15 Year Old Jazz Festival 2023 whisky:
  • Neus: Een licht prikkelend begin, gevolgd door tonen van ziltige zeelucht, hints van bodega en scheepslak. Met een druppel water erbij komen er tonen van houtrook met een lichte fruitigheid vrij. 
  • Smaak: Zoete met nootachtige en fruitige tonen. Dit wordt al snel peperig en rokerig met houtrook. Met een druppel water wordt de balans tussen fruit en rook versterkt. 
  • Afdronk:Lang, zoet en rokerig, terwijl zachte, fruitige tonen en rook zich vermengen. 
De whisky is gebotteld op 53,9 procent alcohol by volume (ABV) wat in dit geval vatsterkte is.

Lagavulin 15 Year Old Jazz Festival tijdelijk hier te koop

De Lagavulin expressie was gelimiteerd tot slechts 3000 flessen. Deze zouden alleen bij de distilleerderij te koop zijn, maar tijdelijk is de expressie nu te koop via Malts.com. De prijs per fles bij Malts.com is 299,99 euro. Er is alleen wel een maar...
De expressie is namelijk alleen voor leden van Malts.com beschikbaar. Inschrijven voor de Malts Club, zoals het lidmaatschap heet, is gratis. Sterker nog, er zitten nog meer voordelen aan vast, zoals toegang tot vroege vooruitbestellingen en virtuele evenementen van de club.
Meer informatie over de Malts club lees je op de officiële website.
Islay, Jura and Colonsay Image
Islay, Jura and Colonsay
EUR7.74
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS