Deze Canadese whiskylikeur wordt tijdens Super Bowl 2024 in Vegas onthuld

Nieuws
door Whisky Monkey!zaterdag, 10 februari 2024 om 11:00
thunder bitch whisky
De Super Bowl staat voor de deur en dat betekent niet alleen dat er een spectaculaire American Football wedstrijd op de planning staat. Ook komen er allerlei mooie onthullingen voorbij van bijvoorbeeld films, games én nieuwe drank zoals whisky. Aanstaande zondag verschijnt er een nieuwe Canadese whisky likeur.
Zamora Company USA uit Dallas heeft een nieuwe drank aangekondigd: Thunder Bitch. De naam en een paar details van whisky zijn via een persbericht alvast onthuld, terwijl de daadwerkelijke lancering nog even op zich laat wachten tot Super Bowl Sunday.
Matt Appleby, CEO van Zamora Company, vertelt in het persbericht dat de naam van de drank alles al zegt. ‘Thunder Bitch is echt een unieke, leuke en intense ervaring. Het is krachtig gekruid, maar ook zoet en zacht, waardoor het een fantastisch shot is dat heel koud wordt geserveerd.’
De whisky wordt uit de doeken gedaan tijdens Flavortown Tailgate Party, het jaarlijkse evenement van de beroemde chef-kok Guy Fiery.

Wat is Thunder Bitch precies?

Thunder Bitch is officieel een whiskylikeur. De drank is gemaakt met whisky die vermengd is met kaneel en chili. De drank heeft dan ook tasting notes die kaneel, vanille en een pittig element vanuit de chili. De expressie is gebotteld op 60 proof en krijgt een adviesverkoopprijs van 17,99 dollar (omgerekend iets meer dan 16 euro).
De drank wordt geleverd in een hoekige fles met een wit en rood label en een opvallend lettertype voor het logo. De naam Thunder Bitch lijkt overigens wat provocerend, maar dat is absoluut niet de insteek. ‘Thunder’ komt namelijk van Thunder Bay, een plek bij de Canadese grens waar ooit driftig whisky gesmokkeld werd. ‘Bitch’ komt van de honden die de smokkelaars opspoorden in die tijd.
Nadat de Canadese whiskylikeur in Las Vegas gelanceerd is, zal deze over heel Amerika worden uitgerold. Of de drank ook wereldwijd te koop zal zijn is niet bekend gemaakt.
Foto: Thunder Bitch

POPULAIR NIEUWS