Talisker Skye whisky krijgt tijdelijk nieuw ontwerp

Nieuws
door Whisky Monkey!zaterdag, 10 februari 2024 om 13:00
talisker skye
Het whiskymerk Talisker heeft een nieuwe artist in residence benoemd. Deze is aan de slag gegaan met een speciaal labelontwerp voor een geliefde Talisker expressie en heeft daarnaast een bijzonder project opgezet.
De distilleerderij op Skye heeft als artist in residence de lokale kunstenares Katie Tunn uitgenodigd. De inwoonster van Skye is vanaf 12 februari tijdelijk de huisartiest van het merk. Ze zal daar werken terwijl de omgeving van Talisker als haar inspiratie zal fungeren.
Tunn is direct na de benoeming met haar rol aan de slag gegaan. Ze heeft namelijk een labelontwerp gemaakt voor de Talisker Skye single malt whisky.

Een gelimiteerd label voor Talisker Skye

Het label heeft zoals altijd de kenmerkende hoek met de kustlijn van het eiland waarop de distilleerderij zich bevindt. Een uniek element aan het label is de dikkere rand om het label heen. Dit element is gebaseerd op een van Tunns meest geliefde werken, namelijk de Blue Planets serie. Hierin zijn veel blauwe tonen te zien, zoals nu ook op het label van de Talisker Skye single malt whisky.
De exclusieve fles komt niet in de standaard schappen terecht. De whisky is namelijk exclusief voor de Talisker Distillery en heeft een gelimiteerde oplage van 2004 flessen. Als je toevallig bij de stokerij bent, kun je ook meedoen met het andere project van Tunn.
Ze werkt namelijk samen met het Talisker Brand Home-team om een whisky en schilderervaring te maken. Deze heeft Piece of the Sea en vindt plaats op 14 februari 2024. Gasten die zich hiervoor inschrijven krijgen een cocktail op maat, twee Talisker drams en gaan daarnaast met de artiest aan de slag om een uniek schilderwerk te maken. Daarbij wordt samen met Tunn inspiratie uit de zee gehaald.
Of er uit de samenwerking met Tunn ook een hele nieuwe Talisker whisky zal ontstaan met een kunstwerk van de artist in residence als labelontwerp, is niet bekendgemaakt.
Foto: Diageo

POPULAIR NIEUWS