Deze distilleerderij sluit serie zeldzame whiskeys af met de oudste expressie

Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 7:00
bushmills 31 yo rare casks irish whiskey
De Bushmills Distillery in Ierland heeft zijn Rare Cask whiskeyserie afgerond met de vierde en laatste single malt expressie in de reeks. De serie van gelimiteerde dranken komt tot een einde met de 31 jaar oude Bushmills Rare Casks 04.
In de Rare Cask whiskeyreeks van Bushmills zijn eerder expressies uitgebracht met leeftijdsaanduidingen van 28, 29 en 30 jaar. Rare Cask 1 heeft gerijpt in Cognac vaten, terwijl expressie 2 uit Pedro Ximenez sherry vaten komt. De derde whiskey komt uit Madeira sherryvaten.
De fles is de oudste van de whiskeyserie en heeft een dubbele rijping achter de rug. De drank is eerst in bourbon en sherry butts gegaan voor een rijping van 14 jaar. Daarna heeft de drank nog in Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt die specifiek gemaakt en geroosterd zijn naar de wensen van Bushmills.

Wat is de Bushmills Rare Cask 04 single malt Irish whiskey?

De Ierse distilleerderij heeft voor deze laatste expressie in de reeks gelimiteerde whiskeys spirit gebruikt die drievoudig gedistilleerd is. De drank is na een totale rijping van 31 jaar de fles in gegaan op 45,6 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de Bushmills Rare Cask 04 single malt whiskey zijn als volgt:
  • Neus: Een complexe mix van rijp fruit, geroosterde vanillebonen, zoete honing, eikenhout, gesuikerde sinaasappelschillen, boomgaardfruit en gedroogd fruit.
  • Smaak: Geroosterde vanille, honing, melkchocolade, peer, zoete appel, kokosnoot en winterkruiden.
  • Afdronk: Lang, zoet en verwarmend met veel honing en bakkruiden.
De oplage van de nieuwe Bushmills whiskey is zeer beperkt. Er zijn slechts 780 flessen te koop. Deze worden in geselecteerde Amerikaanse slijterijen aangeboden en kunnen via Reservebar gekocht worden. De adviesverkoopprijs van een fles is 2600 dollar (omgerekend ongeveer 2400 euro). Of de drank ook naar Europa komt, is niet bekend.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR28.49
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Bushmills

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties