Deze distilleerderij vult whisky assortiment aan met ‘nieuwe balans van smaken’

Nieuws
woensdag, 10 april 2024 om 7:00
glenmorangie triple wood reserve
De Glenmorangie Distillery in de Schotse Highlands heeft een nieuwe single malt whisky onthuld. De nieuwe expressie van meester blender Gillian Macdonald heeft in drie verschillende vaten gerijpt, waaronder een vat dat de distilleerderij bijna nooit gebruikt.
Het gaat om de Glenmorangie Triple Cask Reserve. De whisky is geïnspireerd door het landschap van de Schotse Hooglanden. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de whisky in drie vaten gerijpt. Dit waren ex-bourbon vaten, nieuwe, verkoolde eikenhouten vaten en roggewhisky vaten. Deze laatste is nog niet vaak door Glenmorangie ingezet voor de rijping van whisky.
Macdonald vertelt dat de Glenmorangie Triple Cask Reserve door het gebruik van deze vaten een harmonieuze balans heeft gekregen. De verkoolde eikenhouten en de ex-bourbon vaten hebben daarbij voor de bekende zoetheid en fruitige smaken gezorgd, terwijl de roggevaten voor een kruidige toon hebben gezorgd.
‘Deze whisky brengt een nieuwe balans van smaken naar ons kernassortiment.’

Wat is de Glenmorangie Triple Cask Reserve single malt whisky?

De meesterblender beschrijft de single malt whisky als een expressie met weelderige aroma’s van peer, gekonfijte sinaasappelschil, kamperfoelie en smaken van vanille, ahornsiroop en kruidnagel. De volledige tasting notes vind je hieronder:
Neus: Tropisch met een aroma’s van peren, vanille, gekonfijte sinaasappelschil, kamperfoelie, grapefruit en gekookte perensnoepjes. Ook wat zachte specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
Smaak: Romig en stroperig met tonen van crème brulée, kersenchocolade, fudge, pittige sinaasappelsorbet, kruidnagel, zoete chilipeper en tropisch fruit. Dit wordt gevolgd door eikenhout, ahornsiroop, amandelmarsepein en specerijen.
Afdronk: Rijk, zoet, kruidig en taai van aard.
De Glenmorangie Triple Cask Reserve is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De adviesverkoopprijs van een fles is 33 pond, oftewel ongeveer 40 euro. De whisky verschijnt eerst in Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Daarna zal de expressie wereldwijd uitgebracht worden.
Foto: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS