Gillian Macdonald over cask finishing door anderen: ‘Ze hebben Glenmorangie gevolgd’

Nieuws
zondag, 25 juni 2023 om 13:00
glenmorangie
Het is een heuse trend de laatste tijd: whisky’s nog even snel ‘finishen’ in een ander vat. Nee, dit is geen foute move uit een game als Mortal Kombat, dit is de wondere whisky wereld. Master Blender Gillian Macdonald kan er wel om lachen en zegt vol trots dat iedereen Glenmorangie nu volgt.
Onlangs hadden we een interview in Amsterdam met Gillian Macdonald, Master Blender & head of analytics and whisky creation bij Glenmorangie. Op de vraag hoe ze er tegenaan kijkt dat zoveel mensen nu bezig zijn met cask finishing straalt ze gewoon. Ze zegt iedereen Glenmorangie nu volgt ‘Het is fantastisch. Het is een prachtig compliment’.

Hout goed managen

Macdonald legt uit dat Glenmorangie leidend is geweest als het gaat om management met van het hout, waar Glenmorangie enorm veel aandacht aan heeft besteed.
Er wordt de hele tijd nagedacht over welk vat gekozen wordt en dat ze de beste kwaliteit wil hebben. ‘Ik weet dat veel mensen dat ook doen, maar het gaat om de extra rijping, of dubbele rijping, of hoe je het ook maar wilt noemen. Dat is de manier waarop we ons kernassortiment onderscheiden.’
Ze ziet het dan ook niet als een bedreiging wat andere partijen doen, maar vindt het juist tof om te zien. ‘Anderen hebben op een andere manier gedistilleerd, gebruiken andere vormen, hebben andere vaardigheden, andere lokale producten, andere lokale omstandigheden. Ze finishen misschien wel in een ander tijdsbestek . Dus het zou nooit onze whisky zijn, maar geven altijd een eigen draai aan hun whisky.’
In september verschijnt de nieuwe Tale of whisky uit de stal van Glenmorangie, namelijk Tale of Tokyo. Maar heb jij de vorige al?

Wel of niet finishen?

Eerder spraken we met Paulo Cardoso van het Nederlandse bedrijf Santing Beer and Spirit Barrels. Hij gaf aan dat er ook in Nederland veel partijen op zoek zijn naar finish vaten. De meningen zijn erover verdeeld hoe daar naar gekeken wordt. Lees ook onderstaand artikel.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties