Deze exclusieve set heeft een zeldzame madeira én een zeldzame Ierse whiskey

Nieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 8:00
the whistler set
De Ierse Boann Distillery heeft whiskeys die om muziek draaien én dranken die om de zonnewende draaien. Samen met een Portugees wijnhuis worden deze twee elementen nu gecombineerd in The Whistler 21 years Madeira Justino’s Collaboration, een unieke verzamelaars set voor whiskey- en port liefhebbers.
De set bestaat uit een tweetal speciale bottelingen die Ierse single malt whiskey en Portugese madeira wijn met elkaar combineren. Het project van The Whistler begon met een lading 20 jaar oude single malt whiskeys van Boann Distillery.
Peter Cooney, mede-oprichter en export sales director van Boann Distillery, zocht contact met verschillende Madeira wijnproducenten, die mee wilden doen met de gezamenlijke botteling. Die partner kwam naar voren in Justino’s Madeira uit Santa Cruz, Portugal.

Een single cask single malt Irish whiskey en een madeirawijn

Voor de speciale bottelingen zijn twee Malvasia madeira vaten van Frans eikenhout (Quercus Robur), ingezet. Deze bevatten oorspronkelijk cognac en vervolgens madeirawijn. In deze vaten heeft de 20 jaar oude Ierse single malt whiskey een finish gekregen van 18 maanden, terwijl de madeirawijn die in de vaten zat opgeslagen werd.
Na de finishperiode van de single malt whiskey zijn zowel de Ierse godendrank als de madeirawijn gebotteld als de Whistler 21 yo Madeira Justino’s Collaboration set. Dit zijn de tasting notes van beide dranken:
The Whistler 21 jaar oude Madeira Cask Finish
  • Neus: Een hartige en levendige neus, met heerlijke hazelnoten en karamel bij het naderen, gevolgd door verleidelijke appelbloesem- en vanillearoma's, met een vleugje verse kruiden op de achtergrond.
  • Smaak: Een rijk en decadent gehemelte, met gekruide gebarsten peper bij binnenkomst, gevolgd door verrukkelijke perziken en room, ondersteund door hartige umami-ondertonen.
  • Afdronk: Een lange, taaie en bevredigende afdronk, met een unieke en frisse mineraliteit, die echt de kenmerken van het eiland Madeira laat zien.
The Whistler Justino's 20 jaar oude Malvasia Colheita 1999 Madeira
  • Neus: Elegant en complex aroma. Tabak, gekonfijte sinaasappelschil, den, hars en kruiden in de neus.
  • Smaak: Suggesties van kruiden zoals zwarte peper, karamel, toffee, theebladeren en geroosterde karamel in de mond met een goede zuurgraad in balans gebracht door een mooi suikergehalte.
  • Afdronk: Over het geheel genomen is deze wijn medium zoet met een lange en vrij interessante zoute afdronk.
Allebei de flessen in de set van The Whistler zijn voorzien van een speciale kurk uit Portugal die van duigen van de Madeiravaten gemaakt is. Er zijn in totaal 1000 flessen van 50 centiliter van beide dranken gebotteld die met de hand genummerd zijn.
Whiskeyliefhebbers (en madeiraliefhebbers) kunnen de sets vinden op de website van Boann Distillery. De adviesprijs van een set is 1000 euro. Op de website is ook meer informatie over de set te vinden.
Whisiskey Wereldkaart Onderzetters - 4 Whisky Onderzetters - Onderzetters Voor Glazen - Coasters - Onderzetters Design - Whiskey Glazen - Cadeau voor Man & Vrouw - Cadeau Image
Whisiskey Wereldkaart Onderzetters - 4 Whisky Onderzetters - Onderzetters Voor Glazen - Coasters - Onderzetters Design - Whiskey Glazen - Cadeau voor Man & Vrouw - Cadeau
EUR9.9911.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Boann Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties