Zo kom je aan een bijzondere en gelimiteerde Kilchoman whisky

Nieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 7:00
kilchoman palo cortado whisky
Houd jij van jonge rokerige whisky’s? Dan is het whiskymerk Kilchoman wellicht wat voor jou. Dit is de jongste distilleerderij op Islay. Er is nu een speciale Kilchoman fles te koop, die enkel bij één winkel te vinden is.
Het gaat om de Kilchoman Palo Cortado Gall & Gall editie. Dan weet je al hoe laat het is: deze whiskyfles is dus exclusief gebotteld voor de Gall & Gall. Het is slechts mogelijk om één fles per klant te bestellen, want het gaat om een gelimiteerde oplage.

Whisky met finish op Sherry Palo Cortado

Gall & Gall geeft de volgende omschrijving: ‘Deze Kilchoman is een Single Cask gefinished op Sherry Palo Cortado. Het rokerige van Kilchoman komt perfect tot zijn recht met de fruitige notige tonen van deze sherry. Een unieke, prachtige whisky, waarvoor geldt: op = op!’
De whisky heeft een alcoholpercentage van 59,6 procent en is dus een vrij krachtige jongen. Qua smaak omschrijft Gall & Gall de fles als volgt: ‘Zoute karamel, vers fruit, noten, pepertje, rokerig en ziltig.’

Wat kost de Kilchoman whisky?

Wie de whisky wil kopen, komt uit boven het symbolische bedrag van 100 euro. De Schotse godendrank kost namelijk 119 euro. Voor veel mensen is het vakantiegeld net binnen en daarom schreven wij twee artikelen met mooie whiskytips onder de 100 euro én boven de 100 euro:
Verder heeft Gall & Gall nu Wilde Whisky Dagen lopen waar diverse whisky’s in de aanbieding zijn. En ook loopt er een actie waarbij twee flessen voor 65 euro aangeschaft kunnen worden.
De warme dagen staan voor de deur en dat brengt ons bij de volgende vraag: hoe ziet jouw whisky zomer eruit? Laat het ons vooral weten in de comments.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties