Lochlea wil verwachtingen overtreffen met nieuwe Cask Strength single malt whisky

Nieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 9:00
lochlea cask strength batch 2 single malt whisky
De Lochlea Distillery in het Schotse Ayrshire is klaar voor de volgende vatsterkte expressie. De stokerij heeft voor de tweede editie van de Cask Strength Single Malt whisky een gedurfdere smaak in petto voor whiskyliefhebbers. Deze is compleet anders dan die van batch 1.
John Campbell, productiedirecteur van Lochlea, vertelt dat de afgelopen versie van de Lochlea Cask Strength whisky al een hoge standaard had. De drank had tonen van tropisch fruit en groene appel. De vier jaar oude drank overtrof daarmee de verwachtingen van de distilleerderij.
‘Met Batch 2 dit jaar hebben we de verwachtingen opnieuw overtroffen. Deze whisky is krachtig en laat een complexiteit zien die groter is dan de som der delen. Batch 2 zal groter en gedurfder aanvoelen dan Batch 1, waardoor het een interessant dram wordt om te verkennen.’

Wat is de Lochlea Cask Strength single malt whisky?

De nieuwe single malt whisky van Lochlea distillery moet de voorgaande release gaan overtreffen en doet dat al met de leeftijd. De drank is namelijk maar liefst vijf jaar oud en komt uit Pedro Ximénez (60 procent) en Oloroso sherry vaten (28 procent). Daarnaast zijn er Shaves, Toasted and Recharred wijnbarriques (12 procent) ingezet.
De whisky heeft tasting notes die minder op de kenmerkende groene appel smaak van de distilleerderij leunen. Whiskyliefhebbers kunnen in plaats daarvan meer florale tonen en een levendig palet verwachten. De afdronk van de drank is daarbij peperig door het Europese eikenhout dat er gebruikt is. De exacte tasting notes zijn nog niet onthuld door de distilleerderij.
Lochlea Cask Strength Batch 2 is gebotteld op 60 alcohol by volume (ABV). De drank is nog niet uitgebracht, maar wordt in de schappen verwacht vanaf 10 juni. De adviesverkoopprijs van een fles is 66,50 pond (omgerekend ongeveer 75 euro).
De distilleerderij in de Schotse laaglanden heeft onlangs nog de speciale seizoensreeks afgesloten met de laatste expressie. Daarover lees je hier meer.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties