Deze gelimiteerde Ierse whiskey heeft een unieke finish

Nieuws
maandag, 20 mei 2024 om 16:00
method and madness amburana wood whiskey
Midleton Distillery heeft een nieuwe expressie van Method and Madness aangekondigd. De nieuwe whiskey heeft na de oorspronkelijke rijping een finish in vaten gehad die je niet vaak voorbij ziet komen. Dit is de Method and Madness Amburana Wood Limited Edition pot still whiskey.

Een succesvol experiment

De microdistilleerderij van Midleton Distillers, waar ook Jameson en Redbreast Irish Whiskey onder vallen, heeft een succesvol experiment achter de rug.
Method and Madness heeft haar Ierse single pot still whiskey zoals gebruikelijk gerijpt in ex-bourbon vaten. Daarna heeft de stokerij de drank een twist gegeven door deze nog een periode in bijzondere vaten te laten rijpen.
Zoals de naam van de whiskey al doet vermoeden, is er een finish geweest in Zuid-Amerikaanse vaten van Amburana hout. Het heeft de vloeistof een uniek smaakprofiel gegeven en luidt volgens de distilleerderij een nieuw tijdperk in.

Dit is de Method and Madness Amburana Wood whiskey

Hoe lang de Ierse whiskey precies gerijpt heeft, is onbekend, net als hoe lang de finish in het Zuid-Amerikaanse hout is geweest. Wel is het effect van de finish onthuld via de tasting notes die hieronder op een rij staan.
Neus: Aroma’s van Kardemom, marsepein en demerarasuiker.
Smaak: Kruidnagel, kaneel, heide en honing.
Afdronk: Kruidigheid, hazelnotensiroop en tonen van vanille.

Waar is de nieuwe Method and Madness whiskey te koop?

De Method and Madness Amburana Wood expressie is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Hoewel het om een limited edition whiskey gaat, is er niet bekendgemaakt hoeveel flessen er precies beschikbaar zijn.
De whiskey is te koop via de website van Method and Madness. De adviesverkoopprijs van een fles is 95 euro.
Afgelopen weken heeft een ander whiskeymerk van Irish Distilles ook een paar nieuwe expressies gelanceerd. Redbreast Irish Whiskey heeft namelijk de Missouri Oak Edition whiskey en de laatste editie in de Dream Cask serie, de Zenith, uitgebracht.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties