Deze importeur bestaat vandaag 2 jaar en brengt speciale fles whiskey uit

Nieuws
zondag, 06 oktober 2024 om 8:00
clonakilty event
De Nederlandse importeur Craft Spirits Company bestaat twee jaar en dat moet gevierd worden. Speciaal voor deze mijlpaal wordt er een bijzondere whisky op de markt gebracht: een Clonakilty single cask whisky.
Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Riley van Eijkelenborg het bedrijf Craft Spirits Company lanceerde. Zijn visie: ambachtelijk gedistilleerdere dranken in de spotlight zetten. Dat deed hij met vier merken van vier verschillende spirits: Clonakilty (whiskey), Takamaka (rum), Gastro Gin (gin) en Bache Gabrielsen (cognac). Inmiddels zijn dat vijftien merken geworden waarvan het grootste gedeelte nu uit whisky bestaat.

Speciale whiskyfles op komst

Je ziet het: Clonakilty was de eerste, een Irish whiskey. Later deze maand komt er een single cask Clonakilty uit. ‘Die wordt as we speak gebotteld,’ vertelt van Eijkelenborg enthousiast. Voor deze whiskey is een speciaal wijnvat (Bolla Amarone) uit Italië gehaald en naar Ierland verscheept.
Het gaat om een gelimiteerde expressie waarvan slechts 370 flessen uit gaan komen. ‘In de winkel moeten die 85 euro gaan kosten,’ aldus van Eijkelenborg. De whiskey kan voor het eerst geproefd worden tijdens het festival The Art of Drinks.

Liefde voor de whisky groeit

Het portfolio van Craft Spirits Company is inmiddels uitgegroeid naar vijftien merken, waarvan het grootste deel whisky betreft. Dat is opvallend, want toen we vorig jaar een interview hadden met van Eijkelenborg gaf hij aan een lichte voorkeur voor rum te hebben. Hij lacht:
‘Ik moet zeggen dat ik mezelf wel betrap dat ik eigenlijk veel meer whisky drink dan rum.’ 
Riley van Eijkelenborg.
Dat de winter eraan komt, helpt hier uiteraard ook bij. De importeur zal genoeg proeverijen verzorgen en festivals bezoeken. Recent is Robbert van Harskamp aangenomen om hierbij te helpen.

Nog meer leuks op komst

Het blijft overigens niet alleen bij de Clonakilty fles. Want er komt later dit jaar ook nog een speciale Berry Bros & Rudd fles uit. Welke dat wordt, vertellen we je binnenkort dus houd Whisky Monkeys in de gaten.
In dit Clonakilty overzicht zie je wat we allemaal nog meer over deze Ierse whiskey hebben geschreven.
Mede mogelijk gemaakt door Craft Spirits Company. Nix18.

POPULAIR NIEUWS