Deze Nederlandse distilleerderij haalt de kranten

Nieuws
maandag, 05 augustus 2024 om 8:00
drumlin distillery ketels
De een zal zeggen dat print dood is door afnemende abonnees, terwijl sommigen vinden dat kranten en tijdschriften nog steeds heilig zijn. Feit is dat de Nederlandse distilleerderij Drumlin Distillery onlangs in de krant heeft gestaan.
In journalistieke termen wordt vaak beweerd dat het in de zomer komkommertijd is. Dat geldt niet voor whiskyliefhebbers, want Dagblad van het Noorden uit Groningen en de regionale krant Meppeler Courant hebben aandacht besteden aan de godendrank.
Daar zijn recent namelijk twee reportages verschenen over de distilleerder uit Havelte waarvan Erik Poutsma de eigenaar is. De eerste verscheen in print en de ander in verkapte vorm online.

Ketels uit Noord-Portugal

Beide artikelen noemen een paar interessante weetjes over de distilleerderij. Zo zijn de twee ketels van Poutsma gemaakt in Noord-Portugal, heeft hij een eigen mouterij laten ontwerpen en verbouwt zijn eigen gerst verbouwen. Het principe van korrel tot borrel staat daarmee als een huis.

'Slow food'

Al moet dat allemaal wel in Poutsma's eigen tempo gebeuren. Zo schrijft Dagblad van het Noorden (publicatie 27 juli): ‘In de industrie is is efficiency belangrijk bij het maken van whisky, maar dat stuit me tegen de borst. Mijn whisky is ‘slow food’, die maak ik met ‘tender loving care’.
Verder benadrukt hij niet zo te houden van ‘toegevoegde zoetjes uit de sherryvaten zoals gebruikelijk is.’
Wat Poutsma wil is terug naar de Schotse whisky’s van de jaren 70 die hij zo lekker vond en leerde kennen via zijn vader. We hadden zelf eerder dit jaar een exclusief interview met hem dat je hier kunt teruglezen.

Wat is de eerst volgende nieuwe whisky van Drumlin Distillery?

Verder is het wachten op de nieuwe whisky die ergens op 1 november uitkomt, namelijk Cromlech Single Estate Whisky 2021. Wij hebben daar onlangs een preview over geschreven.

Net niet de fotograaf gehaald

Dochter Puck, die vaderlief soms helpt met het één en ander rondom de distilleerderij is beretrots op haar vader. Al vindt ze één ding jammer: Ze moest net een half uur eerder weg.
Anders had ze met hem op de foto gestaan in de kranten.

POPULAIR NIEUWS