Deze Nederlandse whisky blijft nog even in het vat

Nieuws
zondag, 24 maart 2024 om 7:00
De The Chamberick first cask whisky komt in 2024 uit.
In Nederland ligt stiekem behoorlijk wat van de godendrank te rijpen, zo ook bij The Chamberick. De inaugurele drank van de Nederlandse distilleerderij heeft bijna de leeftijd bereikt dat het whisky mag heten. Alleen moeten we toch nog even geduld hebben voordat een fles te koop is.
Hoewel The Chamberick vanaf 4 april officieel whisky heeft – dan is de drank drie jaar en één dag oud- gaat het op die dag nog niet meteen de fles in. Laetitia de Hoog, meesterdistilleerder en eigenaar van de Nederlandse Distilleerderij, heeft besloten dat de drank nog een half jaar langer mag rijpen, zodat de whisky nog wat rijker van smaak wordt.
De first cask whisky van The Chamberik is wel al stiekem voorgeproefd door De Hoog. Ze geeft daarbij aan dat de het levenswater al erg lekker is.

Grote wijziging op komst bij The Chamberick

Naast het nieuws rondom de eerste whisky van The Chamberick, is er nog meer nieuws. Zo gaat de Nederlandse distilleerderij flink verbouwen. Er moet ruimte gemaakt worden voor een grotere ketel en dat betekent dat er ergens een muur uit moet en dat de huidige apparatuur een nieuw plekje krijgt.
De nieuwe ketel is een slagje groter dan de huidige ketel en heeft een whiskyhelm. De nieuwe apparatuur uit Oostenrijk heeft daarmee twee voordelen.
De whisky wordt complexer qua smaak en er kan in één run veel meer spirit gestookt worden. The Chamberick stookt nu ongeveer zeven weken verschillende porties voor een vol vat spirit, maar dat gaat dus veranderen.
De nieuwe ketel komt als het goed is mooi op tijd voor de volgende open dag van de distilleerderij. Half mei gaan de deuren van The Chamberick open en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de verschillende tours.
Meer lezen over Nederlandse whisky? Bekijk dan ons overzicht.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS