Deze persoon van Pernod Ricard vindt leeftijd van whisky ‘niet zo belangrijk’

Nieuws
dinsdag, 05 september 2023 om 17:00
pernod ricard lineup
Is de leeftijd van een whisky wel of niet belangrijk? Voor de een is zoiets heilig, voor de ander niet. Matt Don Griot, Whisky Brand Ambassador van Pernod Ricard, pleit ervoor om niet steeds stil te staan bij de leeftijd.
Hoe lang een whisky in een vat heeft gelegen bepaalt de leeftijd van een drank. Hoe langer dit is, hoe hoger het prijskaartje vaak is. Er zijn mensen die enkel dranken willen drinken in de hoge segmenten en hun neus simpelweg ophalen voor de jongere whisky’s. Maar is dit terecht?

Wat betekent leeftijd van een whisky?

Don Griot begrijpt dat mensen een persoonlijke voorkeur hebben en daar wil hij dan ook geen afbreuk aandoen, al zegt hij wel het volgende. ‘Ik wil mensen altijd meegeven: ga je niet blindstaren op leeftijd. Want leeftijd zegt niet per se iets over de kwaliteit van de whisky. Ik heb veel whisky’s gehad binnen hetzelfde merk, waarvan ik de jongere beter vond dan de oude. Het is persoonlijke smaak. Maar leeftijd betekent alleen dat de whisky meer invloeden van een vat meekrijgt, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de whisky.’
De ambassadeur van Pernod Ricard vertelt dat de smaak sterk verschilt per merk en ook de soort vaten waar whisky in heeft gelegen. Hij vindt het dan ook belangrijk om mensen die whisky drinken te stimuleren hun drank te kiezen op smaak en niet zozeer de leeftijd. ‘Het ligt er maar net aan waar je van houdt en hangt ook af van de vaten waar je van houdt. Dat is veel belangrijker dan leeftijd.’
Onlangs hadden we een exclusief interview met Matt Don Griot waarin hij onder meer vertelt over hoe hij zijn vriendin heeft getraind om te genieten van de godendrank en over zijn nieuwe rol die hij binnenkrijgt bij Pernod Ricard. Nieuwsgierig? Lees dan vooral ons interview.

POPULAIR NIEUWS