Komt Glendronach met twee whisky's als eerbetoon aan de omgeving?

Nieuws
donderdag, 05 september 2024 om 8:00
glendronach ode to the valley ode to the dark whisky
Online zijn twee nieuwe labels opgedoken voor mogelijk nieuwe expressies van The Glendronach Distillery. De Brown-Forman stokerij in de Schotse Highlands lijkt met twee odes te komen: Ode to the Dark en Ode to the Valley.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
De nieuwe labels geven niet heel veel weg over de expressies, maar maken wel duidelijk dat allebei de flessen onderdeel zijn van de The Master's Anthology.

Wordt dit de Glendronach Ode to the Dark whisky?

Het eerste label, Ode to the Dark, is donkerblauw van kleur en bevat de volgende tekst:
'Ode to the Dark is de rijkste expressie binnen The Master's Anthology. Volledig gerijpt in uitzonderlijke Pedro Ximénez vaten en gebotteld op 101,6 proof met diepe tonen van donker fruit omhuld met fluwelen koffie en weelderige chocolade.
Hoe lang de rijping in de PX vaten precies is geweest, is niet op de etiketten te vinden. Het zou dus een whisky zonder leeftijdsaanduiding worden. Wel is bekend hoeveel alcohol er in de fles zit. Er staat vermeld dat dit een expressie op 50,8 procent alcohol by volume (ABV) wordt.

Wordt dit de Glendronach Ode to the Valley whisky?

Het etiket voor de Ode to the Valley whisky is heldergroen van kleur, passend bij de naam van de expressie. Op dit label is de volgende tekst aanwezig:
'Ode aan de Vallei is onze meest verleidelijke, fruitige expressie binnen The Master's Anthology. Gerijpt in een combinatie van robijnrode portvaten uit de Douro-vallei in Portugal en onze kenmerkende sherryvaten, presenteert het tonen van bloemennectar met sappige rijpe zomerbessen.'
Ook deze fles heeft geen leeftijdsaanduiding volgens het label. Het label verraadt verder dat deze expressie gebotteld wordt op 46,2 procent alcohol by volume (ABV).

Nog veel onbekend over de whisky's

Wanneer de beide expressies van Glendronach uitkomen is niet bekend. Daarnaast is niet onthuld of de whisky's wereldwijd verschijnen of in bepaalde werelddelen. Ook is de prijs van de flessen niet onthuld.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR46.82
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS