Deze whisky komt dit jaar voor het laatst voorbij

Nieuws
donderdag, 05 september 2024 om 12:00
lochlea harvest edition third crop
Ben je op zoek naar een nieuwe expressie van Lochlea? Dan is er goed nieuws. Want de Schotse distilleerderij heeft een nieuwe whisky uitgebracht. De drank gaat door het leven onder de naam Lochlea Harvest Edition Third Crop.
De nieuwe whisky is de derde en laatste keer dat de Harvest Edition voorbij komt. De fles prijkt met een rood etiket en is bedoeld voor liefhebbers van single malt scotch whisky.

Wat houdt Lochlea Harvest Edition Third Crop in?

‘Met veel plezier introduceren we onze derde en laatste Harvest Edition, dubbel gerijpt in re-fill Bourbon vaten en Port hogsheads, naast een enkele Oloroso Sherry butt,’ zo laat de distilleerderij weten. Het betreft dan ook een whisky die wat zoeter van smaak is.

Hoe smaakt de whisky?

De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Qua tasting notes zegt de distilleerderij het volgende:
‘In de neus proef je tonen van aardbeienjam en clotted cream, die plaatsmaken voor versgebakken appeltaart en witte chocolade in de mond. De afdronk is prachtig in balans met een vleugje gebarsten zwarte peper.’

Puur natuur

Zoals de naam van de whisky’s al doet vermoeden zijn de Harvest Edition whisky’s, waarvan er nu dus drie zijn, geïnspireerd op de jaarlijkse gerstgoogst die plaatsvindt op Lochlea Farm. Daar wordt de landbouwgrond ieder jaar opnieuw ingezaaid met Laureate en dat wordt op zijn beurt gebruikt voor de productie van de Lochlea whisky’s.
Het bedrijf is daarbij realistisch en transparant over de weeromstandigheden en schrijft:
‘Het is een drassige zomer geweest en we kijken om de paar dagen angstvallig naar het weerbericht om een klein venster met zonneschijn te vinden zodat we onze oogst van 2024 kunnen oogsten. De grond is extreem drassig en helaas kunnen we de maaidorser niet op de velden krijgen totdat de grond is opgedroogd. Het is een nogal ontmoedigende gedachte dat onze productie van 2025 afhankelijk is van de gerst die momenteel wacht om geoogst te worden, maar dat is de realiteit van een boerendistilleerderij!’
Het bedrijf benadrukt wel dat het de komende weken warm en droog wordt en dat die vooruitzichten in ieder geval goed zijn.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS