Deze whisky moet straks meer dan 70.000 pond opbrengen

Nieuws
door Monkey
maandag, 04 september 2023 om 9:00
glen grant devotion
De Speyside distilleerderij The Glen Grant eert de voormalige Britse koningin Queen Elizabeth II nog één keer met een unieke whisky. The Glen Grant 70 Years Old ‘Devotion’ is een 70 jaar oude single malt whisky uit die geïnspireerd is op de vorstin. Het is ook een knipoog naar de periode van 70 jaar waarin ze als hoofd van het Britse koningshuis fungeerde.
The Glen Grant 70 Years Old heeft gerijpt in Franse eikenhouten vaten die daarvoor Oloroso sherry bevatten. De vaten zijn in 1953 gevuld en hebben al die tijd op een speciale plek in het magazijn in het Verenigd Koninkrijk gelegen. Uiteindelijk is de whisky na 70 jaar gebotteld op 55,5 procent ABV.
Dennis Malcolm, meesterdistilleerder bij The Glen Grant, vertelt dat de whisky laat zien hoeveel toewijding de expressie laat zien en dat de whisky het ‘verhaal van The Glen Grant samenbrengt met de persoonlijke toewijding van Koningin Elizabeth II’.

Dit is The Glen Grant 70 Years Old ‘Devotion’ whisky

The Glen Grant 70 Years Old ‘Devotion’ wordt gepresenteerd in een waar kunstwerk, waarvan er slechts zeven gemaakt worden. De whisky staat op een houten sokkel die onderdeel is van een houten sculptuur, gemaakt door John Galvin. De karaf waarin de whisky zit, vormt in het midden als het ware een edelsteen. Deze is ontworpen door kunstenaar Brodie Nairn van GLASSTORM en heeft zeven facetten. Elk facet staat voor een decennium uit de regeerperiode van Elizabeth II.
De eerste fles van The Glen Grant 70 Years Old Devotion zal naar het goede doel gaan. Je zou bijna verwachten dat deze whisky, net als de onlangs onthulde Brora en Bowmore, naar de Distillers One for One Charity Auction gaat, maar dat is alles behalve waar.
De opbrengsten gaan naar de Royal Scottish Forestry Society en de whisky gaat via Sotheby’s onder de hamer. Dit doel werd ook door de voormalig koningin gesteund.
Deze eerste fles heeft een bijzondere gravure om te markeren dat dit de eerste van de zeven beschikbare flessen is: The Queen Elizabeth Rose. Hoewel elk van de zeven flessen uniek zal zijn, is dit de enige fles met deze gravure erop. De verwachte opbrengst van de veiling is tussen de 70.000 en 110.000 pond.
In oktober gaan de overige zes flessen van Devotion in de verkoop. De prijs per fles is op aanvraag. Mocht je benieuwd zijn naar de tasting notes van de single malt whisky: deze combineren gedroogd fruit met eikenhout en gedroogde specerijen en aroma’s van gerstesuiker, rijpe perzik en honing. Meer informatie over de whisky vind je op de website van The Glen Grant.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties