Deze whiskymaker doet Nederland aan met nieuwe gelimiteerde whisky

Nieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 12:00
scallywag dutch bicycle edition whisky
Het zonnetje laat zich zien en dat betekent dat Nederlanders massaal de fiets op gaan. Whiskymaker Douglas Laing speelt hier slim op in door de gelimiteerde Scallywag The Dutch Bicycle Edition whisky uit te brengen.
De whisky is onderdeel van de Scallywag Adventure Series, waarin de foxterriër telkens een ander land aan doet. In de reeks verscheen eerder al de Three Peaks expressie rondom Engeland, Schotland en Wales, en de Jet Setter Edition voor fervente reizigers. Daar komt nu een blended malt whisky bij die zich richt op fietsend Nederland.
De verpakking van de gelimiteerde Scallywag The Dutch Bicycle Edition whisky is geheel in Nederlandse stijl vormgegeven. De bekende hond heeft een fietshelm op in de kleuren van de Nederlandse vlag en draagt een geel shirt. Op de achtergrond is een fietspad in de duinen te zien, samen met een tulpenveld en een molen.

Wat is de Scallywag The Dutch Bicycle Edition limited edition whisky?

Waar de verpakking Nederland schreeuwt, is de whisky wat minder Nederlands. Zoals elke Scallywag expressie, is de The Dutch Bicycle Edition whisky een combinatie van Speysdie single malt whisky’s.
De vloeistof heeft een diep donkere kleur gekregen doordat deze gerijpt heeft in Spaanse sherryvaten. De rijping heeft ook het nodige effect gehad op de smaak van de whisky. Dit zijn de tasting notes van Scallywag The Dutch Bicycle Edition whisky:
  • Neus: Rijke en zoete aroma’s van donkere vruchten en frisse specerijen.
  • Smaak: Donkere vruchten, chocolade en een vleugje vanille.
  • Afdronk: Cacao, zoete tabak, vanille en gestoofd fruit demarreren uit een peloton van smaken.
De whisky is op 48 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan en gelimiteerd (slechts 480 flessen) verkrijgbaar. De drank komt ook in de schappen terecht bij verschillende slijterijen in Nederland. Een adviesverkoopprijs is nog niet bekend.
Onlangs namen we nog de Scallywag The Chocolate Edition 2024 onder de loep in onze review.
Allermooiste Fietsroutes van Nederland Image
Allermooiste Fietsroutes van Nederland
EUR26.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS