Whisky Festival Achterhoek vindt geen doorgang wegens weersomstandigheden

Nieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 9:00
whisky in leiden 2
Whisky Festival Achterhoek op 21 juni gaat niet door. De reden? Water. We hebben het niet over levenswater, maar de locatie is simpelweg veel te nat geworden.
AD schrijft dat Sander Pardijs Whisky Festival Achterhoek inmiddels heeft afgeblazen. En hetzelfde geldt voor een wijnfestival dat eraan kwam. Beide evenementen stonden gepland met als locatie het weiland van de Vordense slijter.
Door aanhoudende regen is het eiland veel te nat geworden en nog altijd zompig. Daardoor vreest Pardijs dat het binnen de kortste keren fout gaat. En dat kan niet de bedoeling zijn van een whiskyfestival.

Risico op dat mensen onderuit gaan

Zo is zijn reactie op AD te lezen: ‘Als daar veel mensen rondlopen, is het in no time een modderboel. Dat is voor niemand leuk. En bovendien onveilig. Dan is het spekglad en loop je het risico dat mensen onderuit gaan. Zoiets moet je niet willen.’
Hoewel Whisky Festival Achterhoek dus pas over een paar weken plaats zou vinden is op tijd de stekker eruit getrokken. Pardijs wilde zowel bezoekers (ongeveer 500 mensen) en standhouders op tijd informeren en niet last minute af hoeven zeggen.
Er is nog wel gekeken naar een andere locatie of om het festival te verplaatsen. Maar dit heeft niet zo mogen zijn, waardoor Whisky Festival Achterhoek nu met heel veel tegenzin een jaar wordt verplaatst.
Kaartjes blijven geldig tot en met volgend jaar, al kunnen mensen ook hun geld terugkrijgen.

Wat staat er nog op de planning?

Eén van de eerste festivals die nu op de planning staat is Whisky in het Fort op 15 juni Fort Sabina. Degenen die hier gezellig langskomen, bezoek vooral de stand van Distilleerderij Horstman deze dag waar wij van Whisky Monkeys een quiz gaan afnamen. Hoeveel weet jij af van Nederlandse whisky?
Ben je benieuwd naar de whiskyfestivals na de zomerstop? Check dan de agenda voor Nederland en België.

POPULAIR NIEUWS