Dit is de nieuwe Ardbeg Anthology The Tale of the Unicorn whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 03 juli 2024 om 7:00
ardbeg anthology the unicorns tale single malt whisky
De Ardbeg Distillery heeft de tweede single malt whisky in de Anthology reeks onthuld. De nieuwe expressie vertelt het verhaal van een mythisch dier, namelijk de eenhoorn.
Bij de nieuwe Ardbeg single malt whisky hoort ook een nieuw verhaal om te vertellen. Na het verhaal van de harpy die op Islay aan de haal ging met ondergoed, is het verhaal van de Islay Unicorn aan de beurt.
De eenhoorn die ooit op Islay rondwaarde heeft volgens de distilleerderij een zoet uiterlijk, maar een behoorlijk pittige (lees rokerige) binnenkant. Dit karakter heeft de distilleerderij in de nieuwe single malt expressie terug laten komen.

Wat is de Ardbeg Anthology The Unicorn’s Tale single malt whisky?

De whisky heeft 14 jaar gerijpt in verschillende vaten. Er zijn bourbon vaten gebruikt voor een deel van de spirit en Malmsey madeira wijn voor het andere deel. Hierdoor heeft de klassieke Ardbeg spirit een balans gevonden tussen zoet en rokerig.
Dit zijn de tasting notes van de Ardbeg Anthology The Unicorn’s Tale whisky:
  • Neus: Krachtige rook en pittige tonen van limoenschil. 
  • Smaak: Zachte smaken van gerst verbrand cederhout op de achtergrond met op de voorgrond menthol, kruidnagel en kamfer. 
  • Afdronk: Lang en rokerig.

Een verradelijk karakter

Dr. Bill Lumsden, head of whisky distilling bij The Glenmorangie Company, vertelt dat naast deze tonen de whisky ook tonen van bananenbrood en tropisch fruit heeft. Daarbij heeft hij een waarschuwing voor zoetekauwen.
‘Deze 14-jarige whisky lijkt misschien zoet van aard, maar zijn rokerige kant is niet te onderschatten.’
De nieuwe whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV) en zal eerst te koop zijn via de website van de distilleerderij. De prijs van de single malt whisky is 130 pond, oftewel ongeveer 150 euro. Naar verwachting komt de fles ook naar ons kikkerland, maar wanneer dit gebeurt is nog niet bekendgemaakt.
Peat and Whisky Image
Peat and Whisky
EUR11.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS