Ierse distilleerderij komt met nieuwe single cask whiskey release

Nieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 8:00
killowen whisky a go girl
De Ierse distilleerderij Killowen heeft een speciale whiskey op de markt gebracht. Het betreft een samenwerking tussen de distilleerderij en Jenna van het blog Whisky A Go Girl. Dat levert een nieuwe single cask release op.
Het verhaal begint met een gebeurtenis twee jaar geleden toen Jenna de kans kreeg om experimentele vaten van Killowen te proeven. Ze was samen met Brendan Carty van de distilleerderij en vond dat er iets bijzonders gebeurde.
Zo zei ze onder andere: ‘Dit waren letterlijk droomwhisky's, elke slok riep een flikkering van emoties op die ik niet helemaal kon begrijpen. Sindsdien ben ik op een missie om tot op de bodem uit te zoeken wat deze whisky's zo speciaal maakt, en ik geloof dat het allemaal neerkomt op liefde.’
Inmiddels is de whiskey een feit. De spirit heeft vijf jaar gerijpt in een ex bourbon-vat, daarna is de drank overgegaan in een ex-peated Irish Whiskey vat van The Great Northern Distillery.

Hoe smaakt de whiskey?

De tasting notes van de Irish whiskey zijn ook bekend en die zijn als volgt:
  • Neus: Eerst tonen van rijke, sappige meloen gedrenkt in honing. Daarna volgen tonen van vers gekraakte peper en gedroogd en warm gras. Dit wordt gecombineerd met een vleugje honingachtige turf.
  • Smaak: Een zijdeachtige textuur in het gehemelte met tonen van opgeklopte honing en turf. Daarna ontstaat een warme boterige melange van verse pannenkoeken en meloen-appelsiroop, overgoten met een citroen-kardemom slagroom.
  • Afdronk: Een lange afdronk met pittige tonen van citrus.
Het gaat om een gelimiteerde whisky. In totaal zijn er 245 flessen. De prijs waarvoor de whiskey weggaat is 90 pond. Het alcoholpercentage is 58,6 procent.
Wat opvalt is het label van de fles, want daarop staat Jenna als tekening afgebeeld. Het label is ook compleet anders dan dat Killowen normaal gesproken op haar whisky's gebruikt. In plaats van een redelijk strakke look is er gekozen voor een label met neonkleuren.
Foto: Killowen Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties