Update - Ardbeg brengt een unieke multidimensionale whisky naar Nederland

Nieuws
door Monkey
woensdag, 01 november 2023 om 10:30
ardbeg anamorphic 1
We zijn nog maar net bekomen van de aankondiging van de enorm geturfd Smoketrails whisky van Ardbeg, maar het is alweer tijd voor de volgende expressie van de whiskymaker. Ardbeg brengt namelijk een unieke whisky uit met een multidimensionaal 4D-smaakprofiel. De whisky is een experimentele primeur.

Update

De limited edition Ardbeg Anamorphic whisky is vanaf nu te koop. De prijs van een fles is 150 euro exclusief verzendkosten. De whisky wordt onder andere verkocht via Dramtime.nl, wat een Ardbeg Embassy is.
Oorspronkelijk bericht
De Ardbeg Anamorphic whisky is een experiment dat uit het brein van Dr. Bill Lumsden, head of whisky distilling & whisky creation bij The Glenmorangie Company, komt. Hij bedacht een manier om nog meer smaak vanuit het hout in de vloeistof te krijgen. Hoe? Door een nieuw en bijzonder stappenplan te doorlopen. Eerst worden daarbij de deksels van de vaten gehaald. Deze worden flink te toasten volgens een proces dat Ardbeg ‘High Mocha’ noemt. Intussen wordt ook het vat gebrand, waarna de deksels er weer op gaan.
Het experimentele proces van de stoker zorgt voor een beter contact met de whisky in rijping. Bekijk hieronder de video die Ardbeg speciaal voor deze release heeft gemaakt:

Ardbeg legt op een ludieke manier het experimentele proces achter de Anamorphic whisky uit.

Wat is de nieuwe Ardbeg Anamorphic whisky?

De vaten die de distilleerderij gebruikt heeft voor de rijping van de experimentele en gelimiteerde whisky zijn onder andere ex-bourbon- en sherryvaten. Onder aan de streep is het resultaat een geturfde dram die een rijker smaakprofiel heeft. De whisky combineert daarbij vier categorieën en smaken: zoete chocolade, pittige chili, artisjokken en rokerige koffie. De exacte tasting notes zijn nog niet uit de doeken gedaan door de distilleerderij.
De whisky is gebotteld op 48,2 procent alcohol by volume (ABV). De oplage is gelimiteerd, maar hoeveel er precies beschikbaar zijn is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Ardbeg Anamorphic alléén voor Committee leden te koop is en dat dit de eerste Committee Exclusive wordt die naar Nederland komt. Ardbeg meldt dat de whisky vanaf 1 november online beschikbaar is.
Foto: Ardbeg

POPULAIR NIEUWS