Dit whiskymerk herdenkt de 100-jarige verjaardag van een hotel met een 18-jarige whisky

Nieuws
vrijdag, 23 augustus 2024 om 7:00
the glenturret gleneagles centenary whisky
The Gleneagles Hotel in Schotland viert dit jaar haar honderdjarige jubileum. Daarom is het hotel verwend met een bijzonder cadeau van The Glenturret Distillery. De Schotse stokerij heeft namelijk een whisky ter ere van de verjaardag van het hotel gebotteld: The Glenturret Gleneagles Centenary whisky.
De whisky is geselecteerd door Bob Dalgarno, de whiskymaker van The Glenturret. Hij koos een 18 jaar oude whisky die de essentie van Perthshire in een vloeistof weet te vangen. Dit is de regio waarin het 5-sterren hotel, de spa's en de golfbanen liggen.
Daniel Baernreuther, general manager van Gleneagles, is dankbaar voor het eerbetoon aan het hotel. Hij vertelt dat de whisky niet alleen een knipoog naar de verjaardag is, maar ook naar de geschiedenis van Gleneagles.
'Het (de whisky, red.) is een bewijs van onze voortdurende toewijding om onze gasten de beste ervaringen en producten te bieden die de essentie van de beroemde gastvrijheid en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid van Schotland belichamen.'

Wat is de The Glenturret Gleneagles Centenary whisky?

De single malt whisky die The Glenturret gebotteld heeft, mocht 18 jaar rijpen en is daarna non chill filtered en zonder toevoegingen de fles in gegaan. Dat gebeurde op 46,5 procent alcohol by volume (ABV). 
De tasting notes van de The Glenturret Gleneagles Centenary whisky bestaan uit tonen van warme gember en kaneel, zongerijpt zomerfruit, gekarameliseerde suiker in de neus. Dit wordt aangevuld met tonen van gedroogde vruchten, sultanas, dadels en vijgen.
Op de tong geeft de whisky tonen van rijpe rode bessen, vanille-ijs en geblakerd eikenhout. Over de afdronk is niets bekendgemaakt.

Gelimiteerde oplage 

In totaal zijn er 600 flessen van de The Glenturret single malt whisky gebotteld. Deze worden exclusief in de Still Room van het Gleneagles hotel verkocht met een prijskaartje van 350 pond (omgerekend ongeveer 410 euro). Bij elke fles zit ook een tour bij the Glenturret inbegrepen.
Whiskyliefhebbers die een fles willen hebben, moeten er snel bij zijn. Niet de hele oplage wordt verkocht aan het publiek. Een groot deel van de oplage blijft achter slot en grendel staan en is bedoeld voor de hotelgasten.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS