Penderyn stopt whisky productie in derde distilleerderij

Nieuws
donderdag, 22 augustus 2024 om 19:30
penderyn
Penderyn heeft besloten om een van haar drie stokerijen stil te leggen. Daarmee wordt de productie van whisky tijdelijk flink verlaagd. De reden hiervoor is de trage economie, zo meldt The Spirits Business.
Wereldwijd loopt de vraag naar whisky wat terug en dat is te merken bij distilleerderijen. In Wales heeft Penderyn besloten om de productie van whisky aan te passen op de afnemende vraag. De derde en nieuwste stokerij in Swansea stopt voorlopig met het produceren van de godendrank.
De eerste en tweede distilleerderijen van het merk blijven gewoon actief. De eerste en grootste distilleerderij ligt in Penderyn, in het Brecon Beacons National Park. De tweede stokerij van Penderyn ligt in Llandudno, Noord-Wales.

Alleen het stoken van whisky bij Penderyn in Swansea ligt stil

Neil Quigley, chief operating officer bij Penderyn, vertelt dat er geen reden tot zorgen is. Het stoken van Penderyn wordt nauwkeurig afgestemd op de verkoopprognose van het merk. Deze is nu wat terug gelopen en daarom worden de ketels op locatie drie uitgezet.
De ketels gaan weer aan zodra de cijfers dat toelaten. Het is onduidelijk wanneer dat gebeurt. Ook is er geen aanleiding om te denken dat een van de andere locaties stopt met stoken. De stook in Swansea is tijdelijk stilgelegd, maar alle andere activiteiten gaan zoals gewoonlijk door.
Zo kunnen liefhebbers nog steeds een rondleiding in de distilleerderij op de locastie van de voormalige Hafod Morfa koperfabriek boeken. Daarbij krijgen ze dan het productieproces te zien en een blik op de unieke Faraday ketels van Penderyn.
Bij de rondleiding hoort ook een korte film over de oude koperfabriek en de geschiedenis van de regio. Ook de winkels, waar onder andere whisky gekocht kan worden, blijven geopend.

Eerder al slecht nieuws vanuit Zweden

Eerder deze week kwam vanuit Zweden het vreselijke nieuws dat Mackmyra haar deuren sluit. De stokerij heeft faillissement aangevraagd, door tegenvallende financiën. Het lot van Mackmyra ligt daarmee in handen van curatoren en het is onduidelijke of de distilleerderij haar deuren weer opent.

POPULAIR NIEUWS