Dit zijn de beste whisky distillery tours in Europa

Nieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 12:00
teeling travel awards
Tijdens een feestelijk gala zijn onlangs de World Travel Masters 2024 (WTA) onthuld. In de competitie wordt gekeken naar de beste reisbestemmingen over de hele wereld en, in dit geval in Europa. Daarvan zijn de winnaars in de verschillende rubrieken inmiddels bekendgemaakt. Wij zetten de beste distilleerderijtours voor je op een rij.
Tijdens de World Travel Masters 2024 zijn verschillende reisbestemmingen over de hele wereld onder de loep genomen. In verschillende categorieën werd er gekeken waar toeristen zich het beste zouden kunnen vermaken. Zo is er gekeken naar de beste Europese bestemming van 2024. Daarin is de winnaar de Azoren in Portugal geworden.
In The Ritz-Carlton in Berlijn is een feestelijke onthulling gehouden met de winnaars van de vele verschillende categorieën. Een daarvan ging over het levenswater. De beste whisky distillery tours zijn namelijk in de prijzen gevallen.

Dit is de beste distillery tour in Europa

Wat betreft distilleerderijen en hun tours is er een aantal verschillende categorieën gemaakt. De overkoepelende categorie is die voor Europe’s Leading Distillery Tour 2024. Daarin heeft The Glenlivet Distillery een mooi verjaardagscadeau gekregen. In de categorie Europe’s Best Whisk(e)y Distillery Tour 2024 wist Jameson Distillery in Bow Street de prijs in de wacht te slepen.
De stokerijen kwamen uit een groep met niet de minste concurrentie. Andere genomineerden waren onder andere Jura Distillery, The Macallan, Glenfiddich, Old Bushmills Distillery en Teeling Whiskey Distillery is deze als beste uit de bus gekomen.

Beste distillery tours per land

Naast de beste tours die je in Europa kunt boeken, is er ook naar de landen afzonderlijk gekeken door World Travel Masters 2024. Daaruit zijn verschillende winnaars gekomen. Zo is Teeling Whiskey Distillery met de prijs voor Ireland’s Leading Whiskey Distillery Tour 2024 naar huis gegaan.
Lisa Jameson, Brand home General Manager van Teeling Whiskey, vertelt dat de distilleerderij trots is op de gewonnen award. Het is een bewijs van de inzet en het succes van het hele team.
‘Al onze teamleden hebben een passie voor toerisme en gastvrijheid en iedereen die hier werkt begrijpt dat teamwork en de klant onze topprioriteit is. We hebben meer dan 800.000 internationale bezoekers verwelkomd sinds de opening van de Teeling Whiskey Distillery in 2015 en we proberen onszelf altijd opnieuw uit te vinden en onze ervaring te blijven verbeteren.’
In Schotland hebben The Singleton of Glen Ord Distillery en The Glenlivet de prijs voor respectievelijk Scotland’s Leading Distillery Tour 2024 en Scotland’s Leading Whisky Distillery Tour 2024 in de wacht gesleept.
Foto: Teeling Whiskey
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS