Scallywag whisky speelt voor Willy Wonka met The Chocolate Edition 2024

Nieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 10:00
scallywag chocolate edition 2024
Chocoladeliefhebbers opgelet. Douglas Laing heeft de nieuwe Scallywag The Chocolate Edition 2024 onthuld. De jaarlijkse whisky die gebaseerd is op chocolade krijgt daarmee weer een nieuwe versie met net even een andere smaak dan zijn voorganger.
Het is alweer de zevende keer dat Scallywag The Chocolate Edition uitkomt. De speciale en gelimiteerde editie van de Speyside blended malt whisky heeft dit jaar een net even andere rijping dan de editie van afgelopen jaar. De whisky is namelijk overwegend gerijpt in portvaten.

Wat mag je van de Scallywag The Chocolate Edition 2024 verwachten?

Het zorgt ervoor dat de smaken van de Douglas Laing Speyside whisky’s in de blend aangevuld worden met de zoet tonen van port. Het is een beetje alsof je fruit bedekt met cholade nuttigt, maar dan in de vorm van whisky. De drank is gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de nieuwe Scallywag The Chocolate Edition 2024 whisky zijn als volgt:
Neus: Zijdezacht met zoete en kruidige aroma’s van kaneel en cacao.
Smaak: Donkere chocolade, bruine suiker, donker bosfruit en warme bakkruiden.
Afdronk: Fris en fruitig met tonen van zoethout, blauwe bessen en bramen.
De whisky is in een hele nieuwe verpakking gestopt. In plaats van een koker of een doos krijg je een papieren zak waarin de fles zit. Ook de fles is op de schop gegaan. Deze is dit jaar zwart met daarop het ‘label’ van de The Chocolate Edition 2024 geprint.

Scallywag The Chocolate Edition 2024 speelt voor Willy Wonka met ludieke winactie

Met de nieuwe Scallywag The Chocolate Edition Blended whisky speelt Douglas Laing overigens een klein beetje voor Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory.
In de verpakkingen van de whisky zitten namelijk gouden wikkels en gouden botten verstopt. Hierdoor hebben whiskyliefhebbers kans om prijzen te winnen. De gouden wikkels zijn voorzien van een QR-code die naar ‘smaakvolle prijzen’ leiden.
De Scallywag The Chocolate Edition 2024 whisky is nu te koop via de website van Douglas Laing. De prijs van een fles is 74,95 euro.
Foto: Douglas Laing
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS